Misunnelig på lillebror

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Kontraster. Mens lillebror Erlend Mamelund blomstrer på håndballbanen om dagen, sliter storebror Håvard med nye problemer.

DEL

Ikke bare er lillebror Erlend Mamelund tatt ut på landslaget sammen med de aller beste. Han er også nummer to på eliteseriens toppscorerliste med 26 mål etter tre kamper, åtte mål bak Heimdals Steffen Stormo Stegavik.

– Når jeg ser ham storspille sånn, så blir jeg jo litt misunnelig. Jeg ønsker selvfølgelig at det var jeg som kunne spille så bra, sier storebror Håvard Mamelund.

– Jeg skulle gjerne vært han ja.

Savner håndballen

Forrige sesongs Haslum-kaptein unner to år yngre Erlend all den suksess han har fått på håndballbanen. Det er heller det at savnet etter å spille håndball selv begynner å bli veldig stort.

– Det hjelper jo ikke at han mobber meg litt og sier at han er lillebror og landslagsspiller. Han bruker det litt mot meg, ler Håvard, før han legger til:

– Men for å være litt seriøs: Det er jo ikke morsomt å bare sitte på tribunen og se på andre spille håndball. 24 år er ikke akkurat en alder å legge opp i. Jeg føler at jeg fortsatt har mye å tilføre på håndballbanen, selv om jeg må være realistisk og ta tiden til hjelp.

For etter en god periode på sensommeren er ikke optimismen like stor for Håvard Mamelund. Veien tilbake til Haslum-laget synes lang om dagen.

Betennelse i kjeven

Selv om eldstebror Mamelund spilte håndball for Haslum i august, blant annet mot topplaget Drammen på treningsleir i Danmark, er det ikke blitt mye ballaktivitet for 24-åringen, som har slitt med et betent knee siden februar i år.

– Det gikk veldig bra en periode, men har gått litt tilbake nå. I forrige uke slet jeg med en betennelse i kjeven, så du kan trygt si at det alltid er noe galt, sier Håvard Mamelund, som akkurat har avsluttet antibiotikakuren.

– Jeg er litt mer tilbakeholden med tanke på målsetting og forventningene nå. Jeg prøver bare å bli så bra som overhodet mulig, og er innforstått med at jeg trolig må vente en stund. Jeg vet ikke når jeg kan være tilbake på banen, fortsetter Mamelund.

Han har fortsatt føling med smertene i kneet.

– Jeg merker det spesielt når jeg spiller håndball, sier Mamelund, som bare trener sånn halvveis om dagen.

I morgen blir han nok en gang å finne på tribunen når lillebror Erlend og Haslum gjester bunnlaget Vestli.

66 77 02 15

sindre.oenbudstikka.no

Artikkeltags