Det var liksom aldri noen tvil. De regjerende serielederne fra Bærum var både ett, to og tre hakk bedre enn hjemmelaget fra Nordland. Og selv med en Erlend Mamelund som bare spilte forsvar på grunn av småskader, fikk de rødkledde fra Bærum det svært så enkelt mot hjemmesterke Bodø.

Eller kanskje det ikke var så enkelt?

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi ble gruset av Bodø hjemme i cupen for ikke så mange uker siden, og så vinner vi med 14 mål her. Det er så utrolig små marginer i denne idretten. Vi treffer på absolutt alt, og gjennomfører en tilnærmet prikkfri kamp. Samtidig sliter Bodø en del og gjør mye feil, mener Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

På gang

En litt ujevn sesongstart ødelegger ikke nattesøvnen til Haslum-treneren. Og spesielt ikke etter en slik seier på bortebane.

– Jeg synes vi har vært bra på gang i det siste, og vi får betalt for den jobben vi har gjort på trening. Mentalt betyr en slik seier veldig mye for oss, sier Skarpsno.

– Og hva viser en slik seier?

– At på det beste er vi veldig gode. Spiller vi bra, kan vi kjempe helt i toppen av tabellen, sier han.

LES OGSÅ: Haslum-trener etter seier: – Topplagene har vist at de holder et høyere nivå enn oss

I og med at Erlend Mamelund bare spilte forsvar, var det andre spillere som tok ansvar fremover på banen. Joakim Patriksson dundret inn fem mål, Magnus Søndenå scoret syv, Anders Røe seks og Simen Schønningsen noterte seg for åtte pinner.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at flere andre spillere står frem. Patriksson spiller sin beste kamp for Haslum noensinne. Det er flere av spillerne som gjør sin beste kamp for året, sier Tom-Eirik Skarpsno.