Barn, ungdom, voksen og pensjonist. Felles for dem alle var at de hadde møtt opp for å løpe på Fornebu. I den yngste klassen hadde Pernille Seppola tatt på seg løpeskoene for å løpe 400 meter. Til tross for vonde ben, greide 7-åringen å komme seg i mål.

- Det var veldig gøy, men også slitsomt. Da jeg begynte å løpe fikk jeg vondt i bena, men jeg kom på 4. plass, poengterer Høvik-jenta.

Etter målgang hadde Pernille fått medalje rundt halsen, med flere små premier. Det var vel verdt etter en lang løpetur.

- Jeg varmet opp litt før løpet, men det var så langt. Jeg har løpt langt før. Jeg spiller fotball, og da løper man mye, forklarer Pernille som gjerne stiller opp til neste år.

Vil du lese resultatene av Fornebuløper, vil de bli lagt ut HER

Mange deltagere

Det siste året har Fornebuløpet hatt en oppgang med 35 % av deltagere. Det gleder Stein Rohde-Hansen, styreleder i Friidrettens Venner.

- Vi regner med det er rundt 1700-1800 deltagere med i år. Det har vært mye jobb for alle de frivillige, forteller Rohde-Hansen. Selv om Fornebuløpet ikke kan sammenligne seg helt med Sentrumsløpet, er Rohde-Hansen glad for å være det største løpet i Asker og Bærum.

- Jeg tror mange liker å delta i Fornebuløpet, fordi traseen er lagt til rette for de som liker å løpe fort, og fordi det er mye fint å se på. Her er det ingen hus og bilveier man løper på, men på stier og sykkelveier. Så har vi også veldig mange gode parkeringsmuligheter, påpeker styrelederen