Kan få nasjonalanlegg for skyting i Bærum

SIKTER MOT UTVIDELSE: Skytterforbundet ønsker at Løvenskioldbanen oppgraderes til nasjonalanlegg for skyting. Her er det tidligere skeetskytter og nåværende landslagstrener Harald Jensen som trener på Løvenskioldbanen. FOTO: TRINE JØDAL

SIKTER MOT UTVIDELSE: Skytterforbundet ønsker at Løvenskioldbanen oppgraderes til nasjonalanlegg for skyting. Her er det tidligere skeetskytter og nåværende landslagstrener Harald Jensen som trener på Løvenskioldbanen. FOTO: TRINE JØDAL

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Skytterforbundet jubler over at Idrettsstyret går inn for Løvenskioldbanen som nasjonalanlegg for skyting.

DEL

Modernisering av hele anlegget, nye støyvoller, forbedrede standplasser og nytt skytterhus med kontorlokaler og innendørs skytebane.
Det kan bli en realitet på Skytterkollen i Østre Bærum.
Skytepresident Jan Tore Berg-Knutsen, anslår at prislappen totalt sett vil ligge på om lag 100 millioner kroner.


Høy status

Det var mandag denne uken at Idrettsforbundets styre vedtok å anbefale Løvenskioldbanen som nasjonalanlegg for skyting.

– Vi har jobbet lenge med reguleringsplaner og så videre. Det finnes ikke noe nasjonalanlegg i Bærum. For sommeridretter er det bare Ullevaal stadion som har status som nasjonalanlegg i Norge. Det finnes vel syv nasjonalanlegg i kongeriket, flertallet er for vinteridretter. Et nasjonalanlegg har høy status, påpeker Berg-Knutsen som legger til at for å få en slik status må anlegget kunne arrangere VM, verdenscup og EM.


LES OGSÅ: Fikk ja til åtte justeringer av markagrensen i Bærum

LES OGSÅ: Frykter markalov

Eneste i landet

Berg-Knutsen & Co har hatt møter med plan- og bygningsrådet i Bærum og varaordfører Ole Kristian Udnes.

– Det er laget nye støyberegninger og vi må arbeide spesielt rundt lerduebanen. Her må det lages 12 meter fylling rundt for å dempe støy. Vi arbeider videre med finansiering og tillatelser.
Berg-Knutsen forteller at Løvenskioldbanen er den eneste i landet som kan være nasjonalanlegg for alle skytegrener.


– Vet at en del er imot

– Det er flere steg på veien for å få det til. Det vil bli miljøforbedring som betyr mye for oss og omgivelsene. Vi har jobbet med dette i to-tre år og håper å kunne begynne med de fysiske arbeidene i 2014, sier Berg-Knutsen som ikke legger skjul på at han er klar over at enkelte ikke ønsker utvikling av skytebanen.

– Det er en del som helst så at det ikke var skytebane på Løvenskioldbanen. Vi vil forsøke å gjøre forholdene så gode som mulig for naboene. Selvsagt er det noen som er imot – men det må vi bare leve med.

LES OGSÅ: Flere sportsnyheter.

Artikkeltags