Hun er årets talent

STORTALENT: Caroline Graham Hansen har vunnet Statoils Talentpris for 2012 og gir premien på 50.000 kroner til Stabæk. FOTO:

STORTALENT: Caroline Graham Hansen har vunnet Statoils Talentpris for 2012 og gir premien på 50.000 kroner til Stabæk. FOTO:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stabæks Caroline Graham Hansen er kåret til årets kvinnelige fotballtalent. Det gir 50.000 kroner til Stabæk.

DEL

Hun får prisen «Årets Statoil Talentpris for 2012». På herresiden er Red Bull Salzburg-spilleren Håvard Nielsen plukket ut.


– Det oppleves stort å få en slik pris. Jeg er veldig stolt, sier Caroline Graham Nilsen.

Graham Hansen debutere med scoring og seks målgivende pasninger for A-landslaget mot Bulgaria. Hun har vært toneangivende for Stabæk i serie, cup og Champions League. I cupfinalen mot Røa imponerte hun voldsomt.

– Jeg er strålende fornøyd med sesongen. Cupgullet, som ble sikret med 4-0-seier mot Røa, er kanskje det største, sier Graham Hansen.

LES OGSÅ: Graham Hansen scoret for Norge

Juryens begrunnelse lyder som følger:

Caroline Graham Hansen har hatt en flott utvikling i 2012, og har markert seg både på A-landslaget, J20-landslaget og klubblaget Stabæk.

LES OGSÅ: Stabæk-spillerne gjorde rent bord

17-åringen har svært gode individuelle og relasjonelle ferdigheter, og holder godt internasjonalt nivå. Det beviste hun ikke minst under J20-VM i Japan i høst, hvor hun ble norsk ”poengdronning” med to scoringer og fire målgivende pasninger.

Graham Hansen høstet stor anerkjennelse under J20-VM, fordi hun våget å bruke sine ferdigheter mot topp internasjonal motstand. Hun er flink til å sette fart med ball og utfordre motstandere, og hun skaper gjennombrudd og sjanser. Videre er hun dyktig i kombinasjonsspillet, og en god avslutter.

LES OGSÅ: Båret ut for å juble med supporterne
Statoils Talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen har åtte unge fotballtalenter blitt hedret som månedens fotballtalent, og i tillegg har to spillere nå altså blitt kåret til ”Årets unge spiller”.

Får 50.000 kroner hver

Hver månedsvinner har gjennom året fått 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Det samme får årets talent anledning til å gjøre.

– Jeg har utviklet meg mest i Stabæk og de har æren for at jeg nå kan stå her som årets unge spiller. De får pengene, sier Graham Hansen.

LES OGSÅ: Flere sportsnyheter.

Artikkeltags