Her får Borger (19) trøst av LSK-kapteinen etter mareritt-debuten

Borger Thomas (til venstre) ble utvist etter bare noen få minutter i debuten i eliteserien. Her får han trøst av Lillestrøm-kaptein Frode Kippe.

Borger Thomas (til venstre) ble utvist etter bare noen få minutter i debuten i eliteserien. Her får han trøst av Lillestrøm-kaptein Frode Kippe. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Rødt kort, null poeng og nye keeperproblemer for Stabæk. - Utrolig glad for støtten, sier Borger Thomas etter kampen.

DEL

LILLESTRØM – STABÆK 5-1

Etter to strake seiere mot henholdsvis Rosenborg og Strømsgodset var nedrykksdømte Stabæk laget laget alle snakket om.

Mot Lillestrøm på lørdag var de sjanseløse – og scoringer av Ruben Gabrielsen, Erling Knudzon, Moryke Fofana og Tommy Høiland (2) gjorde at Lillestrøm vant 5-1 på Åråsen. Stabæks redusering kom ved Luc Kassi.

LES FYLDIG REFERAT FRA LILLESTRØM-STABÆK

Marerittdebuten

For kampen startet på verst tenkelig vis for Stabæk, og spesielt for eliteseriedebutant Borger Thomas, som hadde fått tillitt i målet etter at Mande Sayouba forsvant med Elfenbenskystens VM-tropp til USA.

En av 19-åringens aller første oppgaver ble å stoppe Petter Vaagan Moen, som fikk fri bane mot mål. Thomas gjorde et helhjertet forsøk, men ble for treig i duellen med Lillestrøm-spilleren, og la ham i bakken.

Dommer Edvartsen var ikke i tvil. Rødt kort og straffespark.

En knust målvakt tuslet av banen, men fikk med seg en solid dose støtte og trøst på veien av både Stabæk og Lillestrøm-spillere. – deriblant veteranen Frode Kippe som ga unggutten flere gode ord på vei ut av banen.

- Det er helt utrolig med all den støtten, og jeg er veldig glad for all støtten jeg fikk, sier Thomas som stilte tappert opp i pressesonen etter kampen.

Ny debutant

Inn for Thomas kom en ny debutant. Simen Omholt-Jensen måtte hive på seg hanskene, og startet sin eliteseriedebut med å se at Lillestrøm sendte det påfølgende straffesparket i tverrliggeren.

Med ti mann på banen ble det tungt for Stabæk å skape noe mot et Lillestrøm-lag i scoringsform, og da lagene gikk til pause stod det 3-0 på resultattavlen.

Etter hvilen roet kampen seg betraktelig, med et Lillestrøm-lag som virket fornøyd med målfangsten, og et Stabæk-lag som hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Ti minutter før slutt stormet Tommy Høiland igjennom Stabæk-forsvaret, og la på til 4-0 alene mot Stabæk-målvakt Omholt-Jensen.

Stabæk reduserte til 4-1 ved Luc Kassi. For tredje kamp på rad hadde Michael Stephens målgivende pasning.

Men det stoppet ikke der. Seks minutter før fullt tid fastsatte Tommy Høiland sluttresutatet til 5-1.

Med det røde kortet er det mye som tyder på at Omholt-Jensen får fornyet tillitt allerede neste kamp.

LES FLERE SPORTSNYHETER.

Artikkeltags