– Dette er ikke en premiering, men stipender som skal stimulere til videre utvikling for utøvere som viser gode takter, sier daglig leder i Bærum idrettsråd og medlem av juryen, Eystein Weltzien.

13 utøvere fikk i går utdelt stipender på mellom 7.500 og 15.000 kroner. Til sammen ble det delt ut 120.000 kroner.

– Det er en ære å dele ut dette. Vi er stolte av dere og håper stipendene inspirerer til videre satsing, uttalte ordfører Lisbeth Hammer Krog ved overrekkelsen fredag ettermiddag.

– Det er en kabal. Vi prøver å få mest mulig kjønnsfordeling og fordeling på idretter. Nedre grense i alder er 16 år i løpet av innen kalenderåret, sier Weltzien.

Sender selv inn søknad

Han påpeker at stipendene dermed ikke er for barnestjerner, men for dem som viser lovende fremganger som ungdommer.

– Det er for dem som markerer seg når de begynner bli selvstendige. Utøverne sender inn søknad som viser hva de vil med idretten sin. Her legger de ved treningsdagbok og en plan for videre satsing. Vi prøver å få frem noe fra utøveren selv for få dem til å vise at de selv har styring og mening med satsingen sin, kommenterer Weltzien.

35 søkere i år

– Det er veldig mye bra søkere og vanskelig å plukke ut de vi synes er berettiget. Det er mange gode kandidater og veldig god bredde i idrettene i Bærum, sier Weltzien og påpeker at Bærum har strålende idrettsmiljøer både i massevis av lag- og individuelle idretter.

 I år fikk også en utøvere i lagidrett – håndballspiller Sebastian Barthold stipend.

– Det er sjelden at utøvere fra lagidrett får et individuelt stipend. Vi oppfattet at han var en som skilte seg ut, forteller Weltzien.

OL-deltager

Snøbrettkjører Ståle Sandbech deltok i OL som 16-åring. Weltzien kunne i farten ikke huske at Idrettsrådet tidligere har delt ut stipend til en OL-utøver.

– Han får ikke så mye støtte gjennom blant annet sitt forbund. Vi synes han var berettiget til å få støtte fra oss, kommenterer lederen av idrettsrådet som roser jobben som gjøres i den frivillige idretten i Bærum.

– Det er veldig mange driftskraftige idrettsmiljøer i Bærum som jevnt og trutt får frem gode utøvere. Vi har gode tradisjoner i vannidretter, langrenn, orientering, karate, tennis, alpint og snøbrett, for å nevne noen, sier Weltzien.