– Jeg kjente jeg fikk et kick da jeg skjønte vi hadde sikret oss Solveig (Gulbrandsen) i resten av sesongen, sier Richard Jansen, som har vært vitne til at fire av hans mest sentrale spillere har blitt skadet i løpet av de siste ukene.

Særlig på midtbanen har det gått hardt for seg. Både Ingvild Stensland, Cathrine Dekkerhus og Ingrid Schjelderup er ute med skader. De to førstnevnte for resten av sesongen. I tillegg er forsvarssjef Trine Rønning foreløpig satt på sidelinjen på grunn av en skulderskade.

– Dette var superviktig for oss, ikke minst mentalt. Solveig trente med oss i går (tirsdag), og det var stor jubel, forteller Jansen.

LES OGSÅ: Stabæk-kapteinen på Twitter: – Jeg har røket korsbåndet

Alle gode ting er tre

Gulbrandsen har lagt opp to ganger i løpet av karrieren, men ingen av gangene har hun klart å holde seg borte. Den første gangen var da hun spilte for Stabæk i 2010, da hun ble gravid med sitt andre barn, og som nevnt, la hun opp i fjor høst. Dermed er det duket for det tredje comebacket i Gulbrandsens karriere, uten at Jansen måtte bruke veldig mye overtalelseskraft.

– Det gikk overraskende greit. Jeg tror vi traff en nerve hos henne. Det nok ikke manglet på forespørsler fra andre lag, hvor hun har takket nei, men i dette tilfellet var det nok kvinnefotballentusiasten som våknet i henne. Jeg fikk inntrykk av at hun ønsket å gjøre en dugnadsinnsats, siden vi skal ut i Champions League, sier Jansen.

Det har ikke lykkes Budstikka å komme i kontakt med Solveig Gulbrandsen.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her