Er ikke diabetiker - må bytte profflag

Vegard Stake Laengen blir å finne i en annen drakt enn Team Type 1 neste sesong. Her fra Glava Tour of Norway i Drammen 17. mai.

Vegard Stake Laengen blir å finne i en annen drakt enn Team Type 1 neste sesong. Her fra Glava Tour of Norway i Drammen 17. mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Asker og Bærums eneste sykkelproff, Vegard Stake Laengen, må finne seg ny arbeidsgiver neste sesong - fordi han er frisk.

DEL

Vegard Stake Laengen er inne i sin første sesong som sykkelproff, og har markert seg positivt med etappeseier i kanadiske Tour de Beauce og brudd i klassikerrittet Milan-San Remo.

Men nå blir han vraket av sitt amerikanske lag - Team Type 1. Laget ble dannet med tanke på å skape mer oppmerksomhet rundt idrett og diabetes.

På denne bakgrunn har laget bestemt at de neste sesong kun skal ha ryttere med diabetes, og ettersom 23-åringen fra Borgen er frisk, er hans dager på laget talte etter sesongen, melder Procycling.no.

Har kontrakt

Økonomisk vil Vegard Stake Laengen ikke tape på beslutningen, ettersom han har kontrakt også neste sesong.

Les om Team Type 1 på Wikipedia

- Kontrakten og lønnen for neste år er Vegards forsikring. Dette var uventet og ikke helt bra, men laget hjelper også de aktuelle rytterne med å finne nytt lag, forteller Laengens agent Mattia Galli til procycling.no.

Ifølge Galli er det flere World Tour- og kontinentallag som viser interesse for Asker-syklisten.

Sykler i Frankrike

Vegard Stake Laengen sykler denne uken Tour de Limousin i Frankrike, og har derfor ikke vært tilgjengelig for kommentar til Budstikka.

Laengen satt store deler av torsdagen i brudd, og sykler nå for å forsvare sammenlagtledelsen til lagkameraten Jure Kocjan.

Artikkeltags