Bærumssvømmerne avsluttet NM med sølv

Bærumsvømmernes stafettlag som tok sølv på medleystafetten. Fra venstre: Lars André Tolås, Øystein R. Hetland, Rasmus Skjerpe og Aleksander Hetland.

Bærumsvømmernes stafettlag som tok sølv på medleystafetten. Fra venstre: Lars André Tolås, Øystein R. Hetland, Rasmus Skjerpe og Aleksander Hetland. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bærumssvømmernes stafettlag klarte ikke å forsvare NM-gullet i medley fra i fjor. Sølv ble også Øystein Hetlands valør i Tøyenbadet.

DEL

Med unggutten Rasmus Skjerpe på den avsluttende friøvelsen i medleystafetten over 4x100 meter klarte ikke Bærumsvømmerne å forsvare NM-gullet de vant i Drammen i fjor.

På laget svømte foruten ankermannen Skjerpe også Øystein R. Hetland, Lars André Tolås og Aleksander Hetland. Vinnerne fra Bergen SC klarte ikke å tukte norgesrekorden (3.47,23) som Bærums-guttene satte i fjor, med avdøde Alexander Dale Oen med på laget.

– Innsatsen er godkjent. Dette laget kan vinne neste år og også slå vår egen norske rekord hvis alle er på topp samtidig, sier Aleksander Hetland, som vant sin første kongepokal i Tøyenbadet. Han fikk kongepokalen for tiden 28,31 på 50 meter bryst.

Sara Nordenstam fikk kongepokalen i kvinneklassen for 4.47,11 på 400 meter medley. Hun svømmer for arrangørklubben Lambertseter. Kongepokalene deles ut til beste kvinne og mann med høyest poengsum på en enkeltdistanse.

– Det var skikkelig moro endelig å vinne en kongepokal. Det er en pokal det er stas å få og den eneste pokalen jeg vil vurdere å ha stående fremme, smiler Aleksander Hetland.

Sølvgutt Hetland

29-åringen svømte bare stafetten under NMs siste dag i Tøyenbadet. Men lillebror Øystein var i aksjon under 50 meter ri tidligere på kvelden. Der ble det på ny en sølvmedalje for USA-studenten.

LES OGSÅ: NM-gull til Wigstrøm og Næss Olsen

LES OGSÅ: 14-åring fra Asker sjokkerte alle i NM

21-åringen ble slått med fattige tre hundredeler av Gard Kvale, storebror Aleksanders nye «samboer» på Majorstua og nyansatt trener i Bærumsvømmerne. Vinnertiden var 23,46.

– Jeg er fornøyd, men det var litt kjipt å tape gullet med bre tre hundredeler, oppsummerer USA-studenten.

Det var 21-åringens sjette NM-sølv på fire dager, fire individuelle og to i stafett.

Les flere sportsnyheter her
 

Artikkeltags