Asker-kjører overrasket verdenseliten på klubbens 125 årsdag

Asker-alpinisten Espen Lysdahl.

Asker-alpinisten Espen Lysdahl. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Leif Kristian Haugen fra Lommedalen mislyktes i slalåm i Åre, men Asker-mannen Espen Lysdahl forsvarte Norges ære med en niendeplass.

DEL

Etter en glimrende start på helgen under fredagens storslalåm, ble det en stor nedtur for Leif Kristian Haugen som forsvant raskt ut av slalåmløypa søndag.

Tuppen var én centimeter på feil side av porten, marginer. Du kan ikke henge deg for mye opp i det. Det skjer vel én av 5000 passeringer. Det kan en leve med, men man skal helst ha tuppen på rett side i et renn. Det er kjedelig når du føler deg i form, sa Haugen til NRK.

Bedre gikk det for Asker-mannen Espen Lysdahl, som på en dårlig norsk dag la seg på en 11. plass før den andre omgangen. Der kjørte han inn til en annenplass, med ti utøvere igjen på startstreken.

- Utrolig sterkt å følge opp den sterke førsteomgangen, når man kommer «ut av intet», sa entusiastiske kommentatorer i NRK.

Til slutt endte Asker-kjøreren på en solid niendeplass, etter å ha vært borte fra verdenscupsirkuset i tre år grunnet studier.

- Det var fantastisk bra, og jeg er kjempefornøyd, sa en behersket Lysdahl da han ble intervjuet på NRK etter rennet.

Plasseringen var karrierebeste for Lysdahl.

- Det er kjipt at så mange av de andre norske kjører ut, men for meg var dette en god mulighet til å få en god plassering, sier Lysdahl som nå reiser hjem.

Årsbeste

Leif Kristian Haugen var nummer 5 etter førsteomgangen i storslalåmen fredag, 1,56 sekunder bak ledende Marcel Hirscher fra Østerrike.

– Jeg har pallen i sikte, sa han til NRK etter å ha kjørt inn halvannet sekund bak teten i første omgang.

I andre omgang gikk det også fort, men ikke fort nok for alpinisten fra Lommedalen. Han la seg inn på fjerdeplass etter å ha kjørt ned 36 hundredeler bak lederen.

LES OGSÅ: – Noe alle utøvere vil ha med seg

Til slutt ble han nummer 8 og beste nordmann, 3.20 bak suveren Marcel Hirscher.

Sluttplasseringen er Leif Kristian Haugens første topp-ti plassering så langt i år.

– De første 20 sekundene er jeg blant de raskeste i verden, men de siste 40 kjører jeg blant de dårligste, sa han til NTB etter sesongåpningen i oktober.

Forrige helg i Beaver Creek i USA ble alpinisten nummer 12 etter en sterk andre omgang.

Saken oppdateres!

Artikkeltags