Arne Bakker er død

Artikkelen er over 9 år gammel

Fotball- og bandyspilleren Arne Bakker er død, 79 år gammel.

DEL

"Bakker'n", som ble født 18. februar 1930, er en av de fremste idrettsprofilene i Asker og Bærum gjennom alle tider. Han oppnådde 54 landskamper i fotball i 20 i bandy - et høyt tall på en tid da det gikk lenge mellom hver landskamp, og ble i 1962 tildelt Egebergs Ærespris - norsk idretts høyeste utmerkelse, som den hittil eneste for kombinasjonen fotball og bandy.

Bakker holdt norsk toppnivå også i ishockey, der han spilte for Stabæk og Jar, og deltok i flere andre idretter.

Her kan du skrive din kondolanse

I mesteparten av sin aktive karriere som fotballspiller representerte Bakker Asker Skiklubb, som hadde et av Norges beste lag på 50-tallet - med legendariske Kristian "Svarten" Henriksen som trener. Bakker var lagets eneste "proff". Han fikk dekket togbilletten mellom Stabekk og Asker. Bussen fra Jar til Stabekk måtte han betale selv. Asker vant ikke noe mesterskap, men var i cupfinalen i 1951 der de tapte 2-3 for Sarpsborg.

Et annet høydepunkt i karrieren var landskampseier over Sverige på Ullevaal.

I bandy spilte han for Stabæk, som vant NM i 1952, 53 og 55 med Bakker på laget.

Etter at han ga seg som aktiv, var Bakker lenge fotballtrener; først for Askers A-lag i 1962 og 63, deretter i Stabæk der han var sentral i oppbyggingen av det laget som på slutten av 60-tallet snuste på opprykk til toppserien og nådde kvartfinalen i cupen. Han har også trent yngre lag i klubben.

Stabæk var alltid klubben i Arne Bakkers hjerte. Han var aktiv i Aldermannsligaen, blant annet som ryddemannskap etter hjemmekampene på Nadderud. Like trofast var Arne Bakker i yrkeslivet, der han var ansatt ved hovedkontoret til Norsk Hydro i 40 år.

Tor Christian Bakken

Artikkeltags