Skip to main content

Spikkestad-mann verdensmester i benkpress

Per Marius Hole i aksjon under VM i styrkeløft.

Per Marius Hole i aksjon under VM i styrkeløft.

FOTO: PRIVAT

Som ung programmerte Per Marius Hole mobilen slik at han hver morgen fikk en melding som sa at formen er stigende. 18 år senere er han verdensmester.

Fredag var nemlig Hole, fra Spikkestad og Spikkestad-klubben SPUVI, suveren i verdensmesterskapet i styrkeløft i Stavanger.

Det avgjørende løftet på 340 kilo, som for øvrig er norsk og nordisk rekord, var 15 kilo tyngre enn andre- og tredjeplassen – Chi-Sen Tien fra Kinesisk Taipei og Oleksiy Bychkov fra Ukraina – maktet. 

– Per Marius har vært en dedikert idrettsutøver siden tidlige barneår. Da han gikk på ungdomsskolen programmerte han inn på sin mobil at han hver morgen fikk en melding der det sto at «formen er stigende». 18 år, mange triumfer, flere tunge motbakker og drøyt 6.500 «formen er stigende»-meldinger senere, kan han nå endelig smykke seg med tittelen verdensmester, sier far og leder av SPUVI, Iver Hole, i en pressemelding.

Medaljegrossist

– Det at mesterskapet ble arrangert på hjemmebane i Norge, gjorde det hele ekstra stas. Per Marius gjorde dessuten to meget gode forsøk på verdensrekord på 356,5 kilo. Det klaffet ikke denne gangen, men er klart innenfor rekkevidde til en senere anledning, sier Hole videre i pressemeldingen.

Per Marius Hole, som til daglig er lærer ved NTGs ungdomsskole i Bærum, er for øvrig ikke ukjent med å stå på pallen i mesterskapssammenheng. Fra før har han vunnet VM-bronse både som senior og junior, og han har to EM-gull, åtte NM-gull, et EM-sølv og to -bronse i benkpress. Han er også norsk og nordisk juniormester i styrkeløft.

– Jeg har alltid vært fascinert av styrketrening, og hatt stor motivasjon til å trene for å møte de sterkeste i verden – de som er på topp, har Hole tidligere uttalt til Røyken og Hurum Avis.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.