Skip to main content

Spår tøff sesong etter kalasseier

Det ble en jubelkveld for Stabæk Bandy da de startet årets sesong med en overbevisende 15-4 seier hjemme mot Ullern. FOTO: Karl Braanaas

Stabæk Bandy hadde ingen problemer hjemme mot topplaget Ullern søndag. Likevel advarer treneren om at årets sesong blir tøffere enn på lenge. 

Stabæk - Ullern 15-4

Stabæk ga seg ikke før det stod 15-4 på resultattavla søndag ettermiddag og fikk en kjempestart på seriespillet. 

— Det var en drømmestart rett og slett, hvertfall resultatmessig. Jeg sa til gutta at det er ting vi ikke er helt fornøyde med også, særlig det at vi slipper inn fire mål, men veldig deilig at vi scorer 15. Vi har slitt litt med å score i det siste og det er godt å endelig få litt uttelling, forteller hovedtrener Anders Christiansen til Budstikka etter kampslutt. 

Årets sesong startet på verst tenkelige vis da Solberg snøt Stabæk for årets første pokal i superfinalen. Søndag var Stabæk tilbake på nivået fra fjorårets historiske sesong, men hovedtreneren var ikke hundre prosent fornøyd med prestasjonen. 

— Jeg synes vi får veldig korte angrep utover i kampen og det blir litt hawaii, mye frem og tilbake. Og det er egentlig ikke sånn vi har lyst til å spille, sier Christiansen. 

Og legger til:

— Det som er veldig gledelig er at vi får i gang målproduksjonen på de offensive spillerne våre. Det er viktig for oss.

Spår tøff sesong

I fjor gikk Stabæk ubeseiret gjennom sesongen og tok med seg pokalen i både superfinalen, serien og NM. En reprise av fjorårets prestasjon blir alt annet enn enkelt spår Christiansen. 

— Jeg tror det blir tøffere for oss i år enn i fjor. Ullern tror jeg hadde en forferdelig dårlig dag på jobben i dag. Ready, Solberg og Drammen tror jeg også er bedre i år enn i fjor. Men så får vi håpe at vi har tatt noen steg også. Det blir på ingen måte noen walk-in-the-park å vinne seriegull i år. Det blir knalltøft, sier hovedtreneren. 

Nikolai Rustad Jensen ble kåret til banens beste på Stabekkbanen søndag er fast bestemt på at både seriegullet og NM-gullet havner i Stabæks premieskap i år også. 

— Vi skal vinne serien og NM-gull i år. Men vi må hele tiden ta nye steg for å utvikle oss. Vi setter standarden internt her i laget og ikke i forhold til de andre. Men vi kan ikke tenke at vi er outstanding fordi vi vinner 15-4 i dag, forteller Rustad Jensen. 

Stabæk leverte en første omgang av ypperste kvalitet. Hjemmelaget hadde full kontroll i store deler av omgangen og viste glimt av den klassen som første til trippelen i fjor. Men det startet mye tråere for hjemmelaget. Før tre minutter var spilt tok nemlig Ullern ledelsen. Gjestenes William Palmblad scorer sesongens første på Stabekkbanen.

Tøff første omgang

Det vekket hjemmelagets spillere og det tok bare et par minutter før Ullern fikk svar på tiltale. Stabæks Nikolai Rustad Jensen spiller Høgevold igjennom. Alene med keeper er kapteinen iskald og løfter ballen opp i keepers venstre kryss.

Omgangen var preget av tøft spill fra begge lag og dommertrioen hadde sitt å stri med. Drøye 20 minutter ut i omgangen viser Stabæk frem en innøvd variant på corner. Spilleren på første stolpe later til å avslutte, men lar ballen gå videre til Christian Randsborg som dunker ballen i mål fra bakerste stolpe.

Så skulle det tøffe spillet sette sitt preg på kampen. På bare to minutter får Stabæk to straffer. Den ene leder til en ti minutters utvisning for Ullerns Anders Engen Siewert. Den tøffe stilen straffet virkelig Ullern og hjemmelagets Björn Buskqvist var like sikker som banken på begge straffene og på kort tid var Stabæk oppe i en 4-1 ledelse.

Da våknet gjestene fra Oslo og Truls Larsen tente håpet om at dette nok en gang ville snu. Larsen gikk alene gjennom Stabæk-forsvaret og reduserte til 4-2.

På 4-2 var Ullern for alvor med i kampen igjen og Stabæk hadde mer enn nok med å hindre gjestene fra å redusere en gang til. Men så viser Stabæk frem hvorfor de vant trippelen i fjor. Først er det Mikkel Killi Andersen som viser klasse nedover høyrekanten og gir Tobias Tinius Mofjell en enkel jobb med å øke ledelsen på åpent mål.

Så skal Nikolai Rustad Jensen virkelig finne flytsonen. I omgangens siste minutt scorer Rustad Jensen to mål og dermed gikk lagene til garderoben med stillingen 7-2.

Overlegen andre omgang

Det første kvarteret av den andre omgangen er strålende av Stabæk. Bare få minutter ut i omgangen varter Björn Buskqvist opp med en vakker assist og Mikkel Killi Andersen følger opp på samme viset når han runder keeper og setter inn 8-2-målet.

Da mister Ullern piffen helt og Stabæk får gjøre nesten som de vil. Gjestenes forsvar åpner seg fullstendig og i løpet av få minutter kan Stabæk juble både en, to og tre ganger. Etter scoringer fra Björn Buskqvist, Tobias Tinius Mofjell og Nikolai Rustad Jensen er kampen i teorien avgjort.

Da slakker Stabæk litt på gasspedalen og Ullern får noe å varme seg på. Både Henrik Wilhelm Brune og Truls Larsen scorer hvert sitt mål etter det man må kalle slapt forsvarsspill av hjemmelaget.

Stabæk svarer igjen umiddelbart og sender Ullern ned på jorda igjen etter 10 minutter som det førende laget. Nikolai Rustad Jensen setter først inn 12-4, før Björn Buskqvist nok en gang scorer.

Før dommer blåser av kampen rekker både Nikolai Rustad Jensen og Jan Olay Løyning å pynte på resulatet med hver sin scoring. Til slutt ender det 15-4 og Stabæk kunne ikke starte sesongen bedre. 

Slik var kampen:

00.00: Der er seriespillet i gang for Stabæk og Ullern. 

02.55: Ullern tar ledelsen! Andreas Sletta slår inn foran mål og finner William Palmblad som får den forbi Stabæks keeper og sender gjestene i føringen. 

04.50: Stabæk svarer og kaptein Magnus Høgevold utligner for hjemmelaget. Nikolai Rustad Jensen spiller Høgevold igjennom. Alene med keeper er kapteinen iskald og løfter ballen opp i keepers venstre kryss. 

17.40: Ullerns Fridtjof Schmidt får utvisning for fastholding. 

21.30: Stabæk får hjørneslag og det viser seg å være gull verdt for hjemmelaget. Andreas Haugo Killingstad slår inn og etter en innøvd variant hvor spilleren på første stolpe later til å avslutte, men lar ballen gå. Der kommer Christian Randsborg og setter sikkert ballen i nettet. Stabæk tar ledelsen 2-1.

30.00: Stabæk får straffe og Ullerns Anders Engen Siewert blir utvist for fastholding. 

30.34: Björn Buskqvist er sikker fra straffemerket og dobler ledelsen til Stabæk. 3-1 på Stabekkbanen nå. 

32.20: Nok en straffe til Stabæk!

33.00: Og Björn Buskqvist er igjen like sikker som banken. Slår hardt og ballen går under Ullerns keeer og i nettet. 4-1.

36.45: Ullern melder seg på igjen her på Stabekkbanen. Gjestene spiller seg gjennom midtbanen til Stabæk og Truls Larsen tar med seg ballen gjennom forsvaret og alene med keeper er Larsen lur og legger ballen godt plassert ned til venstre for keeper. 

39.04: Ullerns Phillip Billington får 10 minutters utvisning for hekting. 

41.00: Og så viser Stabæk-spillerne frem ferdighetene med kølla og skøytene. Herlig spill av Mikkel Killi Andersen og Tobias Tinius Mofjell ned høyresiden og Killi Andersen spiller opp Mofjell på åpent mål og Stabæks nummer 77 har null problemer med å omsette finspillet til mål. 

44.05: Stabæk fortsetter å dominere. Nikolai Rustad Jensen kommer inn fra kant og setter inn sitt første for kvelden. 

45.17: Like før pause setter Rustad Jensen sitt andre mål på et snaut minutt. Ballen glir gjennom hele Ullern-laget og ender i nettet. 

45.57: Dommer blåser for pause og Stabæk går inn i garderoben med en 7-2-ledelse. 

Andre omgang:

45.00: Der er vi i gang igjen på Stabekkbanen. 

47.40: Stabæk fortsetter der de slapp. Kombinerer fint seg i mellom og assisten fra Björn Buskqvist er av høyeste klasse. Mikkel Killi Andersen blir spilt alene med keeper og der gjør Andersen alt rett. Runder keeper og øker ledelsen til 8-2 for hjemmelaget. 

52.35: Der er Stabæk heldige og scorer nok en gang. Hjørneslaget ser ut til å ikke ende opp med noe som helst, men Ullern-forsvaret må likevel gi retur på skuddet. Der dukker Björn Buskqvist opp og setter inn 9-2-målet.  

56.15: Det fortsetter å renne inn her på "Plassen". Tobias Tinius Mofjell scorer sitt andre for kvelden etter assist fra Andreas Haugo Killingstad.

59.05: Nå er Ullern-forsvaret helt lekk. Nikolai Rustad Jensen er sikker etter hjørneslaget fra Jesper Wilhelmsen Tho og øker ledelsen til 11-2. 

64.45: Ullern får seg et sårt trengt trøstemål her på Stabekkbanen. Stabæks keeper Sindre Beckmann blir lurt ut av buret sitt og Henrik Wilhelm Brune løfter ballen over keeperen og reduserer til 11-3. 

70.30: Stabæk får straffe og Björn Buskqkvist får muligheten til å score sitt tredje mål på corner i dag. Det klarer han ikke. Ullern-keeperen redder både straffen og den påfølgende returen. 

72.19: I steden er det Ullern som reduserer. Truls Larsen scorer fra nesten død vinkel etter assist fra Anders Sletta. 

73.36: Men Stabæk svarer umiddelbart og Nikolai Rustad Jensen scorer igjen. Assisten kom fra Fredrik Randsborg. 

82.25: Ny scoring til Stabæk og igjen er det Björn Buskqvist som er sist på ballen. Kaptein Magnus Høgevold assisterer Buskqvist og Stabæks nummer ti setter sikkert inn 13-4. 

86.40: Stabæk er ikke ferdig for dagen og Nikolai Rustad Jensen skriver seg igjen inn i målprotokollen når han setter inn 14-4-målet. 

88.00: Stabæk er virkelig ikke ferdig for dagen og pynter igjen på resultatet. Petter Yngve Løyning assisterer Jan Olav Løyning og resultatet er nå 15-4. 

90.00: Der blåser dommeren av og det ender 15-4 her på "Plassen". Nikolai Rustad Jensen blir kåret til banens beste spiller når STabæk får en drømmestart på sesongen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.