Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Sondre Oddvoll Bøe brøt 51 år gammel barriere

STORTALENT: Sondre Oddvoll Bøe konkurrerer i europatoppen i kunstløp, og vet godt hvor vanskelig det er å velge en liten idrett i ung alder.

Søndag tok kunstløper Sondre Oddvoll Bøe gullmedaljen i et nordisk mesterskap for menn. Det har ingen annen nordmann gjort siden 1968.

Oddvoll Bøe, som til daglig bor og trener i Asker, var best både i kortprogrammet og friløpet under mesterskapet, som ble avholdt i svenske Linköping.

LES OGSÅ: Oddvoll Bøe med Norges beste plassering på 28 år

Gullmedaljen kom svært overraskende på 21-åringen.

– Målet var sølvmedaljen, for alle trodde at svensken (Alexander Majorov) skulle vinne. Inkludert meg selv, sier Oddvoll Bøe. 

Men slik gikk det ikke, for storfavoritt Majorov måtte nøye seg med sølvet, bak en formsterk askermann.

LES OGSÅ: Slik lærer de av klubbens beste

Roser klubbkameraten

Fra tribuneplass kunne klubbvenninne Camilla Gjersem se Oddvoll Bøes historiske løp. Hun er mektig imponert over utviklingen 21-åringen har hatt denne sesongen.

– Han har blitt utrolig stabil i konkurranser, og klarer å ta med seg treningsarbeidet ut når det gjelder, sier Gjersem, som møtte en overlykkelig Oddvoll Bøe etter konkurransen.

Første siden 1968

Gullmedaljen i nordisk var den første tatt av en norsk mann siden 1962 (Per Kjølberg), og første norske gullmedaljen siden 1968 (Anne Karin Dehle).

– Det er ganske sykt å tenke på at det har gått så lang tid, men det er veldig gøy, sier Bøe.

Bøe endte på 18.-plass i kunstløp-EM i januar. Der ble Majorov nummer åtte.

Les flere artikler