Skip to main content

Sondre (17) første nordmann på 19 år i en EM-finale

NUMMER 22: Sondre Oddvoll Bøe ble første mannlige norske kunstløper i en EM-finale på 19 år. FOTO: ESPEN HILDRUP

Sist gang Norge hadde en kunstløper i herrenes EM-finale var ikke Sondre Oddvoll Bøe født.

Etter at finaleplassen glapp med ett poeng forrige ­sesong, kunne Sondre Oddvoll Bøe (17) fredag kveld endelig entre ­EM-isen i en finale.

En utrolig ­prestasjon, sier ­styreleder i Asker Kunstløpklubb, Jan Milton Berge.

Han var, sammen med rundt 50 andre norske supportere, på plass i Stockholms storstue Globen, for å heie frem Oddvoll Bøe.

Med 55,73 poeng i kortprogrammet onsdag kveld, sikret han 20.-plassen blant de 30 deltagerne – hvor de 24 beste møttes til dyst i fredagens friløp.

Når du ser dette anlegget, denne enorme konkurransen og så ser at unge Sondre holder hodet kaldt i en EM-finale, det er utrolig stort, sier Berge like etter at Oddvoll Bøe hadde gått av isen.

Sist gang Norge stilte med en mannlig finaleutøver i EM, var da Jan Erik Digernes kom på 23. plass i 1995.

Med en poengsum på 155.27 endte Oddvoll Bøe på en 22. plass, og viste at han er en kraft å regne med i de aller største konkurransene i årene fremover.

Sondre er en flott utøver ute på isen, og har hele livet foran seg. Å stille i denne finalen er langt større enn å stå på startstreken i en langrennssprint. Her møter han, fra lille Asker Kunstløpklubb, konkurranse fra stormakter i internasjonal kunstløp. Han er et forbilde for veldig mange unge utøvere, sier Berge.

I kortprogrammet viste 17-åringen blant annet en imponerende kombinasjon av to trippelhopp som dommerne belønnet for god gjennomføring.

Gjersem klar for finale

Klubbvenninne Camilla Gjersem skal gå sitt friløp lørdag, etter at hun sikret plassen med poengsummen 46,82 i kortprogrammet. Hun endte til slutt på en 22. plass av 38 løpere, noe hun var meget godt fornøyd med.

– Det var det jeg kom hit for å gjøre, så jeg er kjempefornøyd med kortprogrammet, fortalte Camilla Gjersem til Nettavisen etter at finaleplassen var sikret torsdag.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.