Skip to main content

Sommer-OL blir utsatt

Sommer-OL i Tokyo 2020 har i årevis vært det store målet for Tomoe Zenimoto Hvas fra Bærumsvømmerne. Nå må han vente ett år til. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

Sommer-OL blir utsatt ett år, ifølge Japans statsminister. 

Det skriver VG.

IOC-president Thomas Bach og Japans statsminister Shinzo Abe var tirsdag i møte. Etter møtet sier Japans statsminister at IOC-president Bach er enig i å utsette OL i ett år.

Norge er blant landene som har sagt at de ikke ville sende utøvere til mesterskapet om det ble arrangert som planlagt fra slutten av juli. 

Spredningen av koronaviruset har stoppet alt av konkurranser og kvalifiseringer.

Det er første gang OL blir utsatt siden 2. verdenskrig. Sommer- OL og vinter-OL ble ikke arrangert i 1940 og 1944. 

– Det eneste riktig

Sondre Solberg fra Bærumsvømmerne er svømmetreneren til stortalentet Tomoe Zenimoto Hvas (19) fra Bærum. 19-åringen Tomoe Zenimoto Hvas var et av de norske OL-håpene foran lekene i Japan.

– Det at OL nå ble utsatt, var det eneste riktige. Det hadde vært helt feil å arrangere OL med den smittesituasjonen som er nå, sier Solberg. 

Han legger til at de likevel var forberedt på at OL i Tokyo ville blir utsatt. 

– Det lå jo litt i kortene. Det hadde vi nesten regnet med, sier han.

– I utgangspunktet ville vi selvfølgelig at det skulle blitt arrangert i år, men det lar seg ikke gjøre på grunn av koronaviruset. Nå må vi nullstille oss og satse på at kommer til å bli bra neste år, sier Sondre Solberg. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.