Skip to main content

Solid Stabæk-seier i første kvartfinale: – Vi begynner å komme i form

Stabæk fikk etter hvert mye å juble for mot Drammen onsdag kveld. De blåkledde slo gjestene 7-1 i sesongens første kvartfinalekamp.

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk knuste Drammen i sesongens første kvartfinalekamp. Trener Anders Christensen opplever at sluttspillformen er i anmarsj.

STABÆK - DRAMMEN 7-1

– Det var fint å starte med en solid seier. Det var akkurat det vi trengte. Dette var en god prestasjon, uten å være glitrende, sier Stabæk-trener Anders Christensen.

Onsdag vant Stabæk 7-1 hjemme mot Drammen i første av potensielt fem kvartfinaler i sluttspillet. Dermed følger Stabæk opp en god periode - siden 4-3-tapet mot Solberg 15. januar, har laget vunnet fire kamper: 8-3 borte mot Mjøndalen, 17-2 hjemme mot Ullevål, 6-1 mot Ready, og nå altså 7-1 mot Drammen. 

De tre siste kampene er alle innenfor en uke, og gir 30-4 i målforskjell.

– Nå har vi fått noen gode kamper, med folk som begynner å komme i form. I tillegg er det et eller annet som bare klikker for ganske mange på det laget her når det er sluttspill, sier Christensen.

Etter hjemmetapet for nettopp Drammen i begynnelsen av januar sa Christensen at de ville begynne å forberede seg mot sluttspillet.

– Er det derfor formen nå er bedre?

– Både ja og nei. Vi trente hardt fysisk en periode før jul, men det var nok mer med tanke på slutten av seriespillet. Jeg tror det handler mer om at vi har en del spillere som har vært litt borte på grunn av jobb og andre ting, som nå har tatt igjen mer og mer, sier Christensen. 

– Si de var borte på to av fem treninger på høsten. Det tar litt tid å ta igjen det. Men nå har de kanskje vært på fem av seks treninger. Det har mye å si for ballspillere. Form er ikke bare i pusten.

Selvtillit

Det er altså bare en måned siden Drammen slo Stabæk i seriespillet. Christensen brukte tid på å minne spillerne på dette etter kampen.

– Det var egentlig ikke med tanke på at vi tok revansje, men det var viktig å nevne for å vise at vi må gjøre de riktige tingene og de tingene vi er blitt enige om. Hvis ikke vi gjør det, så ender vi der vi var for en måned siden, sier Christensen.

Markus Fremstad scoret to ganger for Stabæk mot Drammen.

Foto: KARL BRAANAAS

Kvartfinalene spilles altså i best-av-fem-serier, men kan være over allerede etter tre oppgjør. Det spilles kamper annenhver dag til vinneren kåres. Christensen vil gjerne avgjøre så fort som mulig, men da det er langt nok opphold mellom kvartfinalene og semifinalene er det ikke for å minimere kampbelastningen.

– Det er mer at det er deilig å gjøre det på tre kamper, med tanke på selvtilliten. Må vi spille fem så spiller vi fem, men vi skal videre uansett, sier Christensen.

Pangstart

Onsdag fikk Stabæk en pangstart - allerede etter 53 sekunder fant Magnus Høgevold lagkamerat Markus Fremstad, som satte 1-0.

Drammen utlignet etter et drøyt kvarter, etter en stadig mer jevnspilt periode. Men på seks minutter - tre minutter før og etter at kampuret rundet en halvtime - scoret Stabæk tre ganger, og avgjorde på mange måter kampen.

Høgevold, Petter Løyning og Nikolai Jensen satte hver sin ball i buret, og sørget for at Stabæk ledet med 4-1 halvveis.

Andre omgang var kontrollert og god fra Stabæk - som ikke slapp Drammen til de aller største sjansene, samtidig som at det gikk noe lengre mellom hver gang de briljerte i angrep selv. 

Etter en time økte imidlertid Fremstad ledelsen, og bare fem minutter senere scoret Björn Buskqivst Stabæks sjette. Etter sjanser til begge lag, fastsatte Buskqvist resultatet til 7-1 like før slutt.

– Det er jevnt lenge, og Drammen er et bra lag. Det var vi forberedt på. Jeg synes vi har veldig god kontroll hele kampen, så jeg var aldri stresset. Vi hadde fikk en magisk start med en tidlig scoring, men hadde etter hvert en litt dårlig periode i første omgang. Men så løser gutta den dårlige perioden selv, uten at jeg trenger å gjøre noe. Det er jeg veldig glad for å se, sier Christensen.

Neste kamp går allerede fredag.

– Da er det viktig at vi er med fra start i neste kamp og. De er ofte bra på hjemmebane, og starter ofte med et bra tempo når de spiller hjemme, mener Stabæk-treneren.

Vinner Stabæk der kan de avgjøre kvartfinalespillet søndag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.