Skip to main content

Snowboardkjører Mons (18) fikk tidenes julegave

KLAR FOR X-GAMES: Mons Røisland (18) fra Høvik.
KLAR FOR X-GAMES: Mons Røisland (18) fra Høvik.

Brettkjøreren fra Bærums Skiklub er tatt ut til X Games.

18-åringen fra Høvik er tatt ut til å kjøre X Games i Aspen.

Mons Røisland har imponert stort siden han ble tatt inn på landslaget i høst. I helgen viste 18-åringen fra Høvik at han kan måle seg med de beste i Dew Tour, og i dag ble det klart at eventyret fortsetter; Mons skal kjøre X Games i Aspen. 

- Det føles helt urealistisk, egentlig. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg fikk vite at det kunne bli en mulighet på afterpartyet til Dew Tour. En fyr kom bort til meg å sa at siden jeg kom på sjetteplass burde det kunne gå. Den tanken hadde ikke slått meg må jeg innrømme. Etter det ringte jeg litt rundt og sjekket opp noen visste om det kunne gå, og så gikk det i boks. Det blir veldig stort, sier Røisland til snowboardforbundet.

LES OGSÅ:

  Rykkinns Ståle Sandbech og Bekkestua-mannen Karsten Kleppan er klar for X-Games i Oslo

Etter at han kom på landslaget har han fått reise til samling i Stubai, Air & Style i Kina og Dew Tour i Breckenridge.

- Jeg har ikke vært med på noe av det før, så at alt det skjedde i samme sesong er veldig kult. Det resulterte jo også i at jeg får kjøre i Aspen, som blir et helt nytt nivå igjen, sier han og legger til: 


- Jeg har sett på X Games hvert år fra  jeg var liten og drømt om å få være med en dag. Det er den største konkurransen, slik jeg ser det. Større enn OL og VM og alt annet. Det er veldig strenge kriterier for å få bli med, spesielt i år, siden det ikke er noen kvalifisering. Det blir bare 12 kjørere som går rett inn i finale. Det føles litt ut som en eventyr-drøm å skulle få droppe inn der.

LES OGSÅ:

  Ståle Sandbech donerte gave: – Helt fantastiske å kjøre på

Sandbechs oppvarming før gulløpet: - Pudderkjøring med gode venner 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.