Skip to main content

Slo tilbake etter skrekktap

Hampus Gustafsson og Frisk Asker slo tilbake etter tapet for Narvik, og slo bunnlaget Früner 3-2.

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk Asker trengte bare én kamp på å slå tilbake etter fadesen mot Narvik. Kampen mot Grüner ble en transportetappe.

FRISK ASKER - GRÜNER 3-2

– Vi skal vinne slike kamper, sa Mikael Dokken etter tapet mot Narvik fredag kveld i Askerhallen. En kamp der hjemmelaget ledet 3-0 og til slutt tapte etter straffeslag.

Det virket som om Frisk-spillerne hadde forstått alvoret da de møtte bunnlaget Grüner i Askerhallen søndag kveld.

For vertene vant greit og uten å anstrenge seg altfor mye mot laget fra Grünerløkka i Oslo. Selv om det ble mer spennende enn det hadde trengt å være i Askerhallen søndag kveld.

–Jeg synes ikke denne kampen var noen kjempekamp. Det viktigste var at vi tok tre poeng og at vi vant etter det tapet vi hadde mot Narvik fredag, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland.

– Vi vet at det blir full kok mot de lagene når det blir 3-2, sier han.

Scoret først

Det var også hjemmelaget som scoret først i gamle Askerhallen. 

Det tok åtte minutter før Mikkel Christiansen sendte hjemmelaget i føringen. Dessverre for hjemmefansen kom kalddusjen bare fem minutter senere, da Robin Olsen-Syversen scoret et vakkert Grüner-mål i spil fem mot fire.

God midtperiode

I midtperidoen var det Frisk Asker som var det beste laget, og scoret to ganger uten at Grüner klarte å score. Lavoie Alexandre og Fredrik Lystad Jacobsen scoret for Asker-gutta og de fleste av de 1146 tilskuerne (betalende tilskuere), trodde vel at alle poengene skulle bli igjen i Asker.

Matchstraff

Rett før den siste pausen fikk målscorer Fredrik Lystad Jacobsen matchstraff fordi han slo køllen opp i ansiktet på en Grüner-spiller.

Det gjorde at Frisk begynte den tredje perioden i undertall, og den perioden kostet Frisk én scoring. 3-2 kom i overtall og ble signert av Kim Samuelsson.

Grüner truet Frisk i den siste perioden, men hjemmelaget red av stormen og sikret seg alle poengene mot Grüner.

– Hvorfor sliter dere så mye mot antatt svakere lag?

– Jeg har ikke noe godt svar på det, dessverre. Hadde jeg visst det, så hadde vi ikke slitt så mye mot dem, konkluderer Jan André Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.