Skip to main content

Slik har Øvrevoll Hosle blitt størst: Bygger mennesker – og spillere

STOR AKTIVITET: Øvrevoll Hosle har 170 lag med i seriesystemet. Da er det folksomt på treningsfeltet på Hosle. FOTO: EVA GROVEN

Fotball. Øvrevoll Hosle IL skal aktivere over 1.600 fotballspiller denne sesongen. Norges største fotballgruppe mener det å bygge menneske er vel så viktig som å skape gode fotballspillere.

– Vi forsøker å skape et godt og differensiert tilbud til alle spillere i klubben. Vårt mål er at alle fotballspillerne i klubben skal være hos oss så lenge som mulig. Enten om de vil være best, eller om de bare vil spille fotball for moro skyld, sier daglig leder i Øvrevoll Hosle IL (ØHIL), Sverre Nordby.

Klubben har mange fotballspillere som i disse dager sparker i gang sine respektive serier i de forskjellige aldersgruppene. Ved årsskiftet kunne Nordby notere at hele 1.606 spillere var registrert i ØHIL. Det strekker seg helt fra old boys til de aller yngste fotballspillerne.

– Det er veldig mange som kommer nedenifra. Bare i fjor kom det 250 førsteklassinger, sier Sverre Nordby.

– Hvor store kan dere bli?

– Vi kommer sikkert til å bli litt større, men vi kommer ikke til å ha en enorm vekst i fremtiden. Derimot kommer vi ikke til å avvise noen hvis de ønsker å komme til klubben. Vi vurderte å si stopp i fjor, da mange fra den nye Bekkestua skole ønsket seg til klubben vår. Men vi valgte likevel å gi dem muligheten, sier han.

Holmen møter tv-stjerner i cupens første runde

Da Birger Meling ble født tok faren én telefon før han ringte mor – Liverpools norske supporterklubb 

– Sosial kompetanse

Øvrevoll Hosle har både topp og bredde. Klubben har et kvinnelag i 1. divisjon, med ambisjoner om opprykk til eliteserien.

Men de har også tre andre seniorlag på kvinnesiden nedover i systemet. Samt et syverlag på kvinnesiden.

Det illustrerer mye av filosofien i klubben, mener Nordby.

– Vi ønsker å gi et tilbud til alle. Det er en viktig oppgave for oss som fotballklubb. Vi mener at det er flere ting som holder spillerne i klubben enn bare det å spille fotball. Man knytter bånd, og spillerne kommer på trening for å møte venner, ikke nødvendigvis å løpe «15-15», forklarer han.

– For oss er det vel så viktig at ungene bygger sosial kompetanse, som at de blir gode fotballspillere.

Klubben har imidlertid «bare» ett seniorlag på herresiden (11’er).

– Det er på jentesiden vi så langt har lyktes best, innrømmer Nordby.

Stor vekst i antall fotballkamper 

Allsidighet

Nordby sier at Øvrevoll Hosle er opptatt av at fotballspillerne ikke bare skal holde på med fotball heller, som eneste idrett.

På barnenivå (fra 8 til 12 år), er det blant annet ikke organisert fotballtrening om vinteren.

– Vi oppfordrer til allsidighet, fordi vi ser på det som viktig at de holder på med forskjellige idretter eller andre interesser. Derfor har vi ikke organiserte treninger som kunne kollidert med andre aktiviteter om vinteren.

Men selv om ØHIL har enorm aktivitet, har de langt ifra nok baner.

– Vi har enorm underdekning på anlegg. Ifølge utregninger fra Oslo fotballkrets, har vi en underdekning på rundt 50 prosent. I fjor gikk hele 51 prosent av våre kamper på grusbanen. Vi må være flinke til å fordele tid, og begynne tidlig og holde på sent utover kvelden for å utnytte kapasiteten best mulig, forteller daglig leder i Øvrevoll Hosle IL, Sverre Nordby.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.