Skip to main content

Slik ble Høvik-elevene ønsket velkommen etter Liverpool-triumfen

FEIRET LIVERPOOL-SEIER: Anders Christensen (t.v.) hadde med seg en pokal i sølvpapir og kaker til alle elevene på 4. trinn på Høvik skole. Liverpools seier i Champions Leauge måtte selvfølgelig feires.

Anders Christensen (45) er ihuga Liverpool-fan og lærer på Høvik skole. Mesterligatriumfen i helgen betydde kake på elevene mandag.

– Egentlig burde vel elevene bakt kake til meg, ler Anders Christensen.

Mandag hadde nemlig 45-åringen fra Snarøya med seg kaker til hele 4. trinnet på Høvik skole. Årsaken var selvfølgelig veldig enkel for den ihuga Liverpool-supporteren. Etter lørdagens mesterligatriumf, der Liverpool slo Tottenham 2-0, ville Christensen markere tittelen også mandag for elevene sine.

– Det er jo ikke hver dag man vinner Champions League. Så det måtte markeres litt ekstra, sier læreren.

Han har vært Liverpool-supporter siden 1981, da Liverpool vant den gjeveste europacupen for tredje gang etter 1–0 over Real Madrid. Han er også leder av Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF).

LES OGSÅ: I dag er Høvik i 100

Høydepunkter

– Det er nok mange som gleder seg ekstra til spisefrikvarteter mandag. Da blir det kaker og visning av høydepunktene fra finalen lørdag, sier Christensen.

– Hva med dem som ikke holder med Liverpool?

– De får selvfølgelig også kake. Men det fleste er jo Liverpool-supportere. De andre må jeg forsøke å omvende, ler han.

LES OGSÅ: Her er alle bildegalleriene fra 17. mai

Bankett

Han var selv ikke i Madrid for å se lørdagens finale. Han var travelt opptatt med å arrangere supportercupen for SBF på Nordre Åsen i Oslo.

– Etter turneringen hadde vi bankett på Scotsman i Oslo, der vi selvfølgelig så finalen. Det var en stor opplevelse, og hele Oslo var jo rød etter kampen. Det var jo nesten like mange folk som det var etter Brasil-Norge-kampen i 1998, forteller Anders Christensen.

Liverpool ble for øvrig slått ut i åttendedelsfinalen i supportercupen. Ipswich vant cupen etter 6-0-seier over Manchester City.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.