Skip to main content

Skiskytter fra Bærums Skiklub på elitelandslaget

Sturla Holm Lægreid fra Bærums Skiklub er tatt ut på elitelandslaget.

Sturla Holm Lægreid fra Bærums Skiklub er tatt ut på elitelandslaget.

FOTO: PRIVAT

Norge har et av verdens beste skiskytterlandslag på herresiden. Nå er Sturla Holm Lægreid (23) fra Bærum kommet med på landslaget.

Det skriver Norges Skiskytterforbund i en pressemelding som ble offentliggjort mandag. Skiskytteren fra Bærums Skiklub har hatt en god sesong, og hevdet seg blant annet i EM i Hviterussland tidligere i år, der han hentet hjem en sølvmedalje på jaktstarten.

23-åringen debutert også i verdenscupen denne sesongen, og gikk flere renn blant verdenseliten. Den beste plasseringen i verdenscupen var en 11. plass i Kontiolahti. 

– Vi har mange dyktige og motiverte skiskyttere i Norge. At vi har god geografisk spredning innad i lagene, viser stort engasjement og god rekruttering til idretten vår landet rundt. Tre nye navn på elitelagene blir spennende. Nå ser vi frem til å planlegge sesongen så godt det lar seg gjøre gitt dagens situasjon sammen med trenerne, forteller sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan i pressemeldingen.

Eckhoff og Landmark Tandrevold

Ikke uventet er Fossum-løperne Tiril Kampenhaug Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold fortsatt med på elitelandslaget for kvinner.

På utviklingslandslaget for menn er Sindre Fjellheim Jorde (Asker Skiklubb) og Endre Strømsheim (Bærums Skiklub) med.

På U23-landslaget for menn er Fredrik Arne Grusd fra Fossum med.

Positiv utvikling

Til tross for økonomisk usikkerhet, valgte styret i Norges Skiskytterforbund å opprettholde dagens landslagsstruktur med to elitelag, to senior utviklingslag, to junior utviklingslag og et IPC-lag. Trenerteamet blir det samme som i fjor. Det er like mange kvinner og menn på hvert lag, skriver skiskytterforbundet i pressemeldingen. 

– Gjennom å opprettholde landslagsstrukturen bidrar vi til fortsatt positiv utvikling av idretten vår. Styret har fått flere tilbakemeldinger fra skiskytter-familien om å ta vare på dagens struktur og bidra til gode resultater for fremtiden. Disse signalene tar vi selvsagt på alvor, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.