Han plantet skiene på 138 meter og fikk 140,1 poeng av dommerne i første omgang. Thomas Morgenstern fra Østerrike fulgte nærmest 2,4 poeng bak.

- Det er utrolig deilig å slå østerrikerne på deres hjemmebane. Det er deilig å få hevn etter alle de gangene de har vunnet i Norge, sier Hilde til TV 2 Sporten.

Nervøs

I andre omgang slo Asker-gutten til med 132 meter og til sammen 278,7 poeng. Under meget vanskelige forhold og nedsatt fart slo han Morgenstern med fattige 1,6 poeng. Juryen valgte nemlig å gå ned på farten like før Johan Remmen Evensen skulle hoppe sitt andre hopp.

- Jeg var så nervøs at jeg ikke husker hva jeg tenkte på toppen. Jeg fikk ikke med meg at vinden snudde. Vi har et system som sikrer at vi får kompensert for vind og startluke, så det skal være det samme så lenge man hopper bra, fortsetter Hilde.

Dermed snappet han også tredjeplassen sammenlagt i hoppuka.

Bjørn Einar Romøren hoppet 129 meter under vanskelige forhold og ble belønnet med 124,6 poeng av dommerne. I 2. omgang slo han av 8 meter og hoppet 121 meter. Det ga en poengsum på 232,8 poeng og til slutt 14. plass.

Øvrige norske var Johan Remmen Evensen på en 7.plass, Anders Jacobsen på en 9.plass og Anders Bardal på en 17.plass. 

Rune Velta fra Lommedalen kvalfiserte seg ikke til rennet.