Skip to main content

Skal trene med verdensener: – Har vært mitt store idol

VANT: Casper Ruud vant over svenske Elias Ymer i natt.

Nå skal tennisspilleren fra Snarøya trene på fast basis med verdenseneren. Ruud selv tror dette kan være rett steg på vei mot toppen av tennis-verden.

I begynnelsen av september slutter bæringen seg til et akademi som huser Nadal og hans team, samt en rekke andre lovende tennisspillere. Med seg på flyttelasset tar han med seg familien og trenerteamet.

LES MER: Ruud starter samarbeid med Nadal

Dette for å kunne ha Rafael Nadal Academy som hovedbase for trening og sparring mot nettopp Nadal mellom turneringer.

– Nadal har vært mitt store idol fra jeg var liten, men også nå er det han jeg ser opp til i tennis-verden. Det å få jobbe enda tettere med han tror jeg kommer til å lære veldig mye av.

– Jeg tror også jeg kommer til å få enda tøffere matching på treninger generelt, for der jeg trener nå er det et veldig godt nivå, men på Rafael Nadals Academy er det flere utøvere av veldig godt kaliber. Det fysiske nivået og tempoet vil nok være litt høyere.

LES MER: Ruud klatrer videre på verdensrankingen

Caspers far og trener Christian Ruud sier at skal man utvikle seg til å bli en av de beste er det de beste man må trene med.

– Å trene dag ut og dag inn med de aller beste kan vi lære veldig mye av, spesielt på da hvordan vi legger opp vår trening, men også det å være en del av det miljøet som vi finner på akademiet vil Casper Ruud dra god nytte av, sier faren og den tidligere tennisspilleren, Christian Ruud.

Familien blir med

Det er ikke bare Casper Ruud som flytter ned til Mallorca, han får nemlig med seg far og trener Christian Ruud, samt mor og lillesøster. Lillesøsteren som går på barneskole skal ta siste året på Mallorca.

– Det er utrolig godt for meg at familien er med meg. Jeg har jo trent i Spania før, men da bodde jeg på hotell i mellom treningene. Jeg gleder meg til å kunne komme hjem å snakke norsk over middagsbordet med min familie. Det er kanskje en liten ting, men har mye å si for trivselen. At dem blir med gjør ting mye lettere for meg.

LES MER: Ruud spilte jevnt mot overmannen fra Australian Open

– Mallorca er også et fint sted som jeg har trivdes de tidligere gangene jeg har vært å trent der. Og det blir litt lettere å få besøk av kamerater og kjente også når jeg har en fast base der.

Les flere artikler