Skip to main content

Skadeplaget alpinist brukte skadeopphold på sjakk og poker

GULLGUTT: Adrian Smiseth Sejersted (til høyre) håper å komme på verdenscuplaget sammen med kameraten Aleksander Aamodt Kilde (til venstre), Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.

To ganger har Adrian Smiseth Sejersted (21) kommet tilbake etter skademareritt og blitt norgesmester. I løpet av få dager får han beskjed om han er på verdens beste landslag.

I 2012 brakk han beinet, men kom tilbake og ble norgesmester i utfor. I 2014 røk han korsbåndet, og på Oppdal i forrige uke Sejersted slo verdens beste Super-G-kjører i NM .

– Jeg håper å holde det gående et par år nå og i alle fall være skadefri frem til OL i 2018. Det hadde vært supert, sier 21-åringen.

I løpet av sitt unge alpin-liv har han altså opplevd flere tunge skadeperioder, men aldri vært i nærheten av å la seg knekke.

– Jeg er fortsatt ung. Under den første skaden hadde jeg skole på siden. Det var nesten helt greit, da fikk jeg mye mer tid til skolen. Skaden med korsbåndet var kjedelig. Jeg fikk meg et par nye hobbyer i løpet av det året - sjakk og poker.

21-åringen ble medlem av Stjernen Sjakklubb.

– I løpet av skadeperioden spilte jeg sjakkturnering hver torsdag. Jeg har spilt 3.000-4.000 matcher på nettet, så det har gått med litt tid, innrømmer han.

– Direkte flaut

For tiden er han på Kvitfjell. I løpet av få dager får han beskjed om han kommer med på verdenscuplaget neste sesong sammen med Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde.

Målet er å komme inn i topp 30 i verden i utfor eller super-G neste sesong og være godt rustet til OL-sesongen.

– Det blir en tøff sommer. Jeg er fortsatt for svak i beina, har prøvd å få opp god benstyrke de siste årene, men er blitt satt tilbake med alle skadene. Jeg er langt bak Aleksander Kilde (som er spesielt sterk). Jeg vil ikke nevne de tallene der - det er direkte flaut, sier Adrian som slo Kilde i NM.

LES OGSÅ: Aamodt Kilde slår «alle» i fysiske tester: - En av historiens best trente alpinister 

Inspireres av Kilde

Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-cupen, hvor de norske alpinistene imponerte voldsomt. Smiseth Sejersted legger ikke skjul på at verdenscupløpernes suksess er inspirerende.

Selv kjørte han tre verdenscup-renn, der 18.-plassen i super-G på Kvitfjell var best.

– Det har vært et helt vanvittig år. Det er kult å se at de innfrir i verdenscupen. I europacupen har vi hatt den beste sesongen noensinne. Aleksander er en god kompis. Alle har visst at han ville komme til å ta steget opp en gang. Jeg skal prøve å følge opp så godt jeg kan, sier Smiseth Sejersted.

 

 

Les flere artikler