Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Sjakktalenter tatt ut til EM og VM

TALENTFULL: 13-åringen Gunnar Brandshaug Dale fra Bærum Schakselskap kan se frem til å konkurrere om internasjonale titler når høsten kommer.

Bærum Schakselskap gleder seg over at to av klubbens spillere fikk plass i Norges tropp til EM og VM for ungdom.

Mandag offentliggjorde Ungdommens Sjakkforbund uttaket til høstens internasjonale mesterskap for ungdom, og både William Aleksander Olsen (10) og Gunnar Brandshaug Dale (13) fra Bærum Schakselskap kan se frem til å kjempe om EM- og VM-titler senere i år.

– At Gunnar og William representerer Norge er viktig for klubben. De viser vei for de yngre talentene, og uttaket er til inspirasjon for hele miljøet vårt, jubler Gisle Bjugn, leder i Bærum Schakselskap.

Skryter av treningsarbeidet

Bjugn synes uttaket er fullt fortjent.

– Begge tar treningsarbeidet seriøst, og de er viktige i et sjeldent godt prestasjons- og læringsmiljø, skryter han.

Klubblederen anser sjakkmiljøet i Bærum for å være blant landets mest fremgangsrike de siste årene, og han er sikker på at flere talenter er på vei opp og frem.

– Vi har en fantastisk spennende yngre gruppe, som har alle muligheter til å følge i Gunnar og Williams fotspor ut i verden.

Sjakk-EM for ungdom arrangeres i Bratislava i Slovakia i perioden 1.-12. august. Ungdoms-VM arrangeres to måneder senere, og da går turen til Mumbai i India. Under VM for ungdom konkurreres det i aldersklassene U14-16-18.

Les flere artikler