Skip to main content

Sjakkarrangementer hele uken: – Det blir rett og slett sjakkfest i hele Bærum

GLEDER SEG: Simen Agdestein gleder seg til sjakkuken i Bærum. FOTO: KNUT BJERKE

Magnus Carlsen møter Hikaru Nakamura på Henie Onstad Kunstsenter fra 9.-13. februar. I kjølvannet av dette bys det opp til sjakkfest i Bærum.

Før og under Carlsens kamp mot amerikanske Nakamura på Henie Onstad-senteret på Høvik, er det nemlig en rekke sjakkarrangementer rundt om i kommunen - og på flere kan hvem som helst være med.

programmet for sjakkarrangementer den nærmeste tiden, står blant annet simultansjakk mot Carlsens tidligere trener Simen Agdestein, sjakkcafé med konsert, lynsjakk og barnesjakkturnering. I tillegg holdes sjakkutstilling på Henie Onstad Senter - der det også settes frem sjakkbrett i kampperioden.

Alt tyder altså på en riktig sjakkfest denne uken. Kommunen er opptatt av å legge til rette for en morsom opplevelse for flest mulig - og har også bevilget 1,5 millioner kroner til kampen mellom Carlsen og Nakamura.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog er stolt over at denne er lagt til Bærum, og gleder seg over arrangementene som holdes i denne perioden.

– Idrett skaper engasjement og deltagelse, og er en viktig del av livet for de fleste av oss. Bærum er en idrettskommune og har fostret mange store sønner og døtre, og Magnus er en av dem. Han har bidratt til å sette Norge og Bærum på verdenskartet. Derfor er vi også ekstra stolte av at Bærum og Henie Onstad kunstsenter denne gangen er valgt som arena for denne store begivenheten, sier Hammer Krog til Budstikka.

– Det blir rett og slett sjakkfest i hele Bærum. Magnus Carlsen er en inspirasjon og et godt forbilde for de mange som nå kaster seg rundt på sjakkbrettene flere steder i kommunen. Ikke minst er det av verdifull betydning for rekrutteringen her i landet, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen er verdensmester

– Stor sjanse for å slå meg

Og at sjakk er populært er Simen Agdestein strålende fornøyd med.

– Det er veldig stas at sjakkfeberen herjer. Det er jo eventyrlig alt sammen, og det er morsomt at det ingen ende tar. Det er definitivt gøy for oss som jobber med sjakk, sier arrangør Simen Agdestein, før han passer på å takke kommunen for bred støtte.

Agdeistein var en periode Norges beste sjakkspiller, og ble norgesmester i 1982. I 1985 ble han stormester. Senere han han blant annet vært lærer og trener på sjakklinjen på NTG Bærum. Han var også treneren og lærer til Magnus Carlsen da sistnevnte gikk på NTG.

Torsdag tar han imot de som vil prøve til simultansjakk på Sandvika Storsenter. Da vil han spille mot ti av «hvermannsen» samtidig, og Agdestein har gitt seg selv fem minutter per kamp.

– Jeg har gått meget hardt ut. Jeg vet ikke om folk helt skjønner hvor ekstremt dårlig tid det er. Så det er stor sjanse til å slå meg, for å si det sånn, ler Agdestein.

Fredag er det blant annet kafésjakk på Musikkflekken i Sandvika. Dette arrangementet er også for alle, og det vil spilles turnering med pengepremier både til svakere og bedre spillere.

LES OGSÅ: Kjendismøte på tennisbanen: Game, sett – sjakkmatt

Nærmer seg utsolgt

Rosinen i pølsen er kampen mellom Carlsen og Nakamura fra fredag til tirsdag.

Den går på Henie Onstad-senteret, og ønsker du å se den live må du ha forhåndskjøpte billetter.

– Skal man ha billetter, begynner det å bli utsolgt. Jeg vil anbefale at man skynder seg, sier primus motor og kamppromotør Jøran Aulin-Jansson.

Hele programmet for sjakkuken kan du lese her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.