Magnus Carlsen imponerte stort i helgens VM i lynsjakk, da han gikk ubeseiret gjennom samtlige 21 partier i St. Petersburg, der mesterskapet ble arrangert.

– Jeg er veldig glad for ikke å tapt noen partier. Det var mange ganger det var nære på, men jeg merker at jeg spiller bedre mot de beste, sa Carlsen til NRK etter at seieren var klar.

Carlsen endte opp med 17 poeng i årets VM, noe som er en tangering av hans egen mesterskapsrekord.

Polske Jan-Krzyzstof Duda ble nummer to med 16,5 poeng.

Carlsen er den første til å vinne VM i lynsjakk fire ganger.

TIDLIGERE I ROMJULEN: Magnus Carlsen nær sensasjonell opphenting - men gullet røk

– Åpent mål

Carlsen lå i tet etter lørdagens partier, og takket være godt spill også søndag, klarte han å holde motstanderne bak seg.

– Jeg var nervøs foran de siste partiene. Jeg hadde mye energi på starten, men det er vanskelig å være gira hele tiden. Jeg prøvde å holde liv i stillingen i det siste partiet, men ville samtidig ikke gå for langt, men til slutt fikk jeg et åpent mål, sa Carlsen til NRKs reporter etter å ha slått ukrainske Anton Korobov i det avgjørende partiet.

Verdensmesteren har ingen planer om å ligge på latsiden fremover, og han har ambisjoner om å forsvare tittelen i fremtidige mesterskap.

– Jeg har spilt for lite lyn- og hurtigsjakk, jeg vil bli enda bedre, sa han til NRK etter siste parti.

Dette var for øvrig hans tiende VM-gull. Carlsen står nå med fire VM-gull både i tradisjonell langsjakk og lynsjakk, samtidig som han har to gull i hurtigsjakk.

I november forsvarte Carlsen VM-tittelen i langsjakk i London.