Skip to main content

Sjakk-Carlsen tok kontrollen over statsministeren

Erna Solberg og Magnus Carlsen spilte på lag i et parti lynsjakk på NTG søndag.
Erna Solberg og Magnus Carlsen spilte på lag i et parti lynsjakk på NTG søndag.

Magnus Carlsen og statsminsiter Erna Solberg var lagkamerater under et parti lynsjakk, men verdensmesteren lot ikke statsministeren få full kontroll over brikkene.

Det var stinn brakke i lokalene på NTG Bærum da verdensmester Magnus Carlsen og statsminister Erna Solberg kom innom en barneturnering arrangert av elevene på NTG.

Verdensmesteren og statsministeren spilte et parti lynsjakk mot en av skolens elever.

– Hun kom med mye bra, men det var noen feil også, for så vidt. Likevel synes jeg hun hadde mange av de riktige ideene ved å spille på angrep. Det var et fint parti, og hadde alle parti vært slik, ville ikke sjakk vært så vanskelig, skryter verdensmesteren.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen ikke nominert som "Årets mannlige utøver"

Statsminister Erna Solberg hadde dette å si etterpå:

– Det var veldig gøy å spille på lag med Magnus, og jeg skjønner nå hvor viktig det er å ha oversikten over hele brettet når du spiller. Sjakk er et morsomt spill, selv om jeg foretrekker spill der jeg vet jeg vinner, ga dette mersmak og jeg ser at jeg må øve en del, sier Solberg, som i løpet av seansen med Carlsen fant ut at hun skulle utfordre sin 14 år gamle sønn i sjakk fremover.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.