Skip to main content

Sindre Bjørnestad Skar ute av VM etter dramatisk semifinale

VIDERE: Sindre Bjørnestad Skar.

Bærums Verk Hauger-løperen på tredje plass i semifinalen og er slått ut av VM-sprinten.

Det ble en svært dramatisk semifinale  i VM-sprinten i Seefeld. Skiløperen fra Bærums Verk Hauger endte på tredjeplass i sin semifinale, og ble dermed slått ut fordi tiden var for dårlig.

Og det var tilløp til dramatikk da Johannes Høsflot Klæbo og russeren Sergej Ustjugov nærmest barket sammen til en slåsskamp etter målgang. Russeren var rasende på nordmannen fordi han mente han ble sperret i den siste svingen.

Men det hjalp ikke Sindre Bjørnestad Skar som altså endte på en tredjeplass, og med svak tid gikk finalehåpet for 27-åringen fra Bærum.

God kvartfinale

27-åringen fra Bærum hadde ikke altfor store problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i VM-sprinten i Seefeld.

I kvartfinalen gikk bæringen et solid heat, og endte på en trygg andreplass, etter regjerende verdensmester, italienske Frederico Pellegrino.

Det var tilløp til drama i Bjørnestad Skars heat, da svensken Calle Halfvarsson brakk staven rett etter starten. Svensken fikk raskt en ny stav, men brukte for mye krefter og var sjanseløs inn mot mål.

Dermed kunne Pellegrino og Bjørnestad Skar trygge semifinaleplassen.

Sikker prolog

Med tiden 2.58,96 gikk Sindre Bjørnestad Skar trygt inn til en kvartfinaleplass i åpningsdistansen i VM. Han endet til slutt på en 13. plass i prologen.

Svensken Viktor Thorn vant prologen med tiden 2.55,57.

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.