Skip to main content

Sindre (28) vraket – reagerer på tour-uttak

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer tre på NM-sprinten på Konnerud. 

Foto: André Strømnes

Sindre Bjørnestad Skar reagerer på at han ikke er tatt ut til Ski Tour. 

Bærums Verk Haugers landslagsløper på sprintlandslaget satset denne sesongen på å bli en bedre tour-løper. 28-åringen ble tatt ut til Tour de Ski, men ble syk og måtte bli hjemme. 

Nå går også sesongens andre tour i vasken, for Bjørnestad Skar var ikke blant de ti norske løperne landslagsledelsen tok ut til Ski Tour som arrangeres over ni dager i Norge og Sverige fra 15. februar.

– Jeg skjønte det var tett om de siste plassene. Men jeg trodde jeg skulle være inne, sier Skar til NRK.

Landslagsledelsen hadde fra før tatt ut seks løpere – Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe og Pål Golberg. Mandag ble også Martin Johnsrud Sundby, Martin Løwstrøm Nyenget, Erik Valnes og Finn-Hågen Krogh tatt ut. 

– Forbanna kjipt

– Men det er bare forbanna kjipt at de ikke fant plass til meg. De måtte ta noen valg, jeg vet det ikke var lett, og det har jeg fått beskjed om. Jeg havnet utenfor. Det er kjedelig og skuffende, fordi jeg mener jeg skulle vært en av de ti, sier Skar til NRK.

Landslagsledelsen ved Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum ønsker si så mye om uttaket. 

– Jeg går ikke inn på enkeltutøvere. Alle uttak er vanskelig. Det er en helhetsvurdering, med tanke på hvem som kan vinne hele touren og enkeltetapper, sier Nossum til NRK.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.