Skip to main content

Siktet spiller nektet å forklare seg fredag

TILTALT: To tidligere Asker-spillere er tiltalt i kampfiksingssaken i norsk fotball. Bildet har ingen ting med den aktuelle saken å gjøre.
TILTALT: To tidligere Asker-spillere er tiltalt i kampfiksingssaken i norsk fotball. Bildet har ingen ting med den aktuelle saken å gjøre.

Asker-spilleren som ble pågrepet fredag formiddag, nekter inntil videre å la seg avhøre.

Det opplyser ansvarlig politiadvokat i saken, Ragnvald Brekke, Budstikka.

– Han hadde ikke advokat tilgjengelig da han ble kjørt inn til politihuset, men var i kontakt med advokaten på telefon, og spilleren bestemte seg for at han ikke vil la seg avhøre foreløpig, sier Brekke.

– Vi gjorde et forsøk på avhør, men kan ikke tvinge noen siktede til å snakke, legger Brekke til.

Pågrepet uten dramatikk

Selve pågripelsen skjedde helt uten dramatikk, ifølge politiadvokaten. Pågripelsen skal ha skjedd på den måten at spilleren ble bedt om å møte på politihuset, noe han også gjorde.

– Spilleren møtte opp til avtalt tid og hadde en samtale med politiet. Avgjørelsen om ikke å la seg avhøre nå, ble tatt i samråd med meg, sier spillerens advokat Per Sjong-Larsen.

Advokaten var ikke på politihuset samtidig med sin klient og har ikke snakket nok med spilleren til å si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen og pågripelsen.

Spilleren ble løslatt fredag ettermiddag, etter samtalen med politiet, men har fortsatt status som siktet.

Tre punkter i siktelsen

Spilleren er siktet for medvirkning til grov korrupsjon, grov utroskap mot egen klubb og medvirkning til grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

Kampfiksingen omhandler ifølge Oslo Politidistrikt de to kampene den 24. juni hvor Asker Fotballklubb og Follo Fotballklubb var involvert, og hvor begge klubber tapte kampene. Asker møtte Frigg, mens Follo spilte mot Østsiden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.