Skip to main content

Sikret norsk lagseier

Halvor Egner Granerud var avgjørende da kombinertlaget vant gull i Rasnov lørdag.

Halvor Egner Granerud var avgjørende da kombinertlaget vant gull i Rasnov lørdag.

Foto: RONALD BRANDEL

Maren Lundby, Silje Opseth, Daniel-André Tande og Halvor Egner Granerud sørget for norsk seier i blandet laghopp. Det har ikke skjedd siden 2012.

Lagkonkurransen var den siste i verdenscuphelgen i Rasnov og det norske laget hadde en ledelse på 9,4 poeng ned til Slovenia etter den første omgangen. Dette mye takket være omgangens lengste hopp fra Egner Granerud på 97 meter, skriver VG.

Norge og Slovenia lå jevnt hele veien, men i andre omgang slo den unge skihopperen fra Asker til igjen, og landet på 96,5 meter - igjen omgangens lengste hopp. Dermed var Norge sikret lagseieren med over 23 poeng.

 Halvor Egner Granerud, som er suveren verdenscupleder, har allerede vunnet elleve renn denne sesongen. Fredag lå han an til å bli historisk etter sin tolvte seier, men ble disket på grunn av feil med utstyret. Dermed gikk seieren til japanske Ryoyu Kobayashi.

Nå venter VM i Oberstdorf.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.