Skip to main content

Sigrid (52) er overlege - spilte NM-sluttspill i basket

VETERAN: Sandvika Baskets Sigrid Svalheim (52) er klar for NM-sluttspillet. Nevrologen på Rikshospitalet møter motspillere som er såpass unge at teoretisk kunne hun vært bestemoren deres, men Svalheim er ikke klar for å gi seg ennå. FOTO: EVA GROVEN

Sandvikas Sigrid Svalheim er overlege og kunne vært bestemor til enkelte av motstanderne i NM-kvartfinalen.

Det er ikke mange jevnaldrende kvinner som er som 52 år gamle Sigrid Svalheim. I helgen skal hun spille NM-sluttspill i basketball, og det er ikke veteran-NM det er snakk om.

På Ullern, som er Sandvikas motstander i fredagens kvartfinale, er det spillere ned i 16-årsalderen.

LES OGSÅ: Kortvarig sluttspillglede for Asker og Sandvika

Med litt mer løssluppenhet i ungdomsårene kunne Svalheim vært bestemoren til noen av spillerne.

– Hehe, jeg kunne faktisk vært det ja. Det er sant, humrer basket-veteranen.

– Hva er det som får deg til å fortsette på dette nivået?

– Det er så morsomt. Jeg klarer ikke å slutte. Vi har jo et lag stort sett bestående av godt voksne damer, selv om flere og flere av de eldste har falt fra på grunn av skader, forteller 52-åringen.

Hun jobber til daglig som overlege i nevrologi, uten at det har hjulpet de skadeplagede lagvenninnene. For selv om de er godt voksne, er det ikke Alzheimer og den type lidelser de plages med.

– Nei, jeg kommer nok litt til kort på de skadene lagvenninne mine sliter med. Det er mye akillessener som er dårlige, ler Svalheim.

LES OGSÅ: Stian viser tenåringene hva sluttspill er: – Følg med nå, gutter!

Asker mistet sølvmedaljene 

– Noen blir grinete

Sandvika, som vant årets 1. divisjon, spiller mot lag hvor snittalderen er vesentlig lavere. Svalheim har opplevd at enkelte av motstanderne har blitt litt sure når de har fått skikkelig juling av et lag bestående av godt modne kvinner.

– Det er noen som blir litt grinete, og jeg har snappet opp et par kommentarer om disse gamle damene, men som regel går det fint, forteller hun.

LES OGSÅ: Flytter til USA for å spille basket

– Ingenting å tape

I NM-kvarfinalen møter Sandvika altså Ullern, som ble seriemester i Kvinneligaen denne sesongen.

Sandvikas spillende trener Nanna Sand (37) mener presset ligger på Ullern.

– Vi er en gjeng gamle helter som spiller for å ha det gøy. Vi har ingenting å tape, men samtidig vet vi at vi på en god dag kan utrette noe. Når vi er på banen er vi seriøse, poengterer Sand.

Hun mener Sandvika har et par styrker som de andre lagene sliter med å matche. Det ene er selvfølgelig rutinen.

– I tillegg har vi mange høye spillere. Vi har seks spillere rundt 180 centimeter. Hos de fleste andre lagene er det stort sett bare to spillere med den høyden, forteller Sand.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.