Skip to main content

Sier nei til Stabæks søknad om å låne millioner

SIER NEI: Styreleder i Bærum Idrettsråd, Dag Egil Strømme.
SIER NEI: Styreleder i Bærum Idrettsråd, Dag Egil Strømme.

Bærum Idrettsråd anbefaler kommunen å si nei til å garantere for lån til Stabæks drift.

– Idrettsrådet har behandlet saken i styret denne uken. Konklusjonen var enstemmig, sier styreleder Dag Egil Strømme.

Og konklusjonen var «nei».

Stabæk trenger penger for å sikre driften ut året og har søkt om 6 millioner kroner i lån hos hovedsponsor Sparebank1. Klubbens mål er at eiere og tilhengere garanterer for halve summen.

Samtidig har klubbens søkt Bærum kommune om å stille garanti for resten.

LES OGSÅ: Stabæk ber om millionhjelp for å klare seg ut året

- Dette vil ikke kunne støttes

Ordfører, Lisbeth Hammer Krog, har påpekt at Bærum Idrettsråd – idrettens samlende organisasjon – må si sin mening om dette.

– Vi ville ikke kunne støtte noe sånt. Dette er et skummelt spor å gå inn på. Det må heller finnes andre måter å hjelpe Stabæk, sier Strømme.

LES OGSÅ: Stabæk vil ha ny stadion på plass til 2014

– Bærum Idrettsråds konklusjon er en viktig føring. Vi lytter til idrettsrådet. Avtaleverket vårt er nettopp slik, sier Hammer Krog.

Hun har vært opptatt av lovligheten rundt det å eventuelt gi kommunal garanti for lån til drift måtte sjekkes opp. Det ser nå ut til å være bragt på det rene.

– Garantier for lån, som igjen skal brukes til drift, vil ikke kunne støttes. Det sier fylkesmannen også, kommenterer Bærums-ordføreren.

Les mer om Bærum Idrettsråd | Stabæk Fotball | Nadderud stadion

Redd for presedens

Man kan ikke innlate seg på å gi garantier for drift. Og i alle fall ikke når man ikke engang stiller garantier for anlegg, kommenterer Strømme og legger til at et ja ville kunne skapt presedens.

– Det er mange som sliter med likviditeten. Det er ikke en kommunal oppgave å drifte toppidrett. Kommunen har ingen praksis for å garantere for lån til anlegg. Og da er det ikke hensiktsmessig å garantere for drift.

– Kjenner du til at andre kommuner har gitt tilsvarende garantier for lån til å drifte idrettslag?

– Nei, det kjenner jeg ikke til.

Strømme påpeker at Bærum Idrettsråd tok til orde for å bruke kommunale penger til å ruste opp Nadderud stadion i år slik at klubben ikke måtte ut og låne penger til dette.

Les flere Stabæk-nyheter fra Budstikka her

- Løser dette uansett

Daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal, sover ikke dårlig om natten selv om det ser ut til at kommunen sier nei til å gi dem garanti for lån.

– Vi jobber med flere løsninger og varianter. Jeg tror ikke noen skal være bekymret før vi får noe formelt fra ordføreren. Og jeg tror ikke noen behøver å være bekymret selv om idrettsrådet sier nei, sier han.

– Jeg er trygg på at vi skal finne gode løsninger. Vi har behov for penger siden vi går til banken og kommunen. Det ligger et behov her, men det kommer vi til å løse, sier Åndal.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.