Skip to main content

Sejersted med karrierebeste i Kitzbühel - Kilde fikk det ikke til

NÅDDE IKKE OPP: Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke helt til på Kvitfjell.

Adrian Smiseth Sejersted ble beste norske på 13. plass i det legendariske utforrennet i Kitzbühel. Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke helt til og endte på 18. plass.

Aleksander Aamodt Kilde fra Jar i Bærum var sett på som det store norske håpet i verdenscuprennet i Østerrike, i og med at Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal ikke var med på grunn av skader.

Men 26-åringen fra Bærum fikk det ikke til og kjørte inn til fjerdeplass av fem kjørere da han kom i mål.

- Jeg kjørte ikke så bra på trening og hadde litt for mye lyst til å kjøre fort i rennet. Men det var et helt ok løp, sa Aamodt Kilde til NRK etter rennet.

1.58,47 ble tiden til Aamodt Kilde.

- Veldig fornøyd

Adrian Smiseth Sejersted fra Stabæk IF på startnummer 23 var 38 hundredeler raskere med 1.58,09 og kjørte inn til foreløpig 10. plass. Tiden holdt til slutt til 13. plass, som er karrierebeste for 24-åringen i verdenscupen i utfor.

Hans karrierebeste i  utfor før fredagens renn var 14. plass i Lenzerheide i Sveits i 2014. I 2017 ble han nummer 15 i Kitzbühel.

NRKs kommentatorer var begeistret over 24-åringens kjøring tidlig i løypa og mente han kjørte for en pallplass, men i siste del av den knallharde traseen tapte Sejersted noe tid.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er så mye nerver på start, men heldigvis er man sammen med 30-40 andre der oppe som skal gjøre det samme og er like engstelige, sa Sejersted til NRK etter rennet.

Dominik Paris fra Italia vant rennet foran Beat Feuz fra Sveits og Otmar Striedinger fra Østerrike.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.