Skip to main content

Sejersted beste norske - Kilde slet seg til mål

BESTE NORDMANN: Adrian Smiseth Sejersted ligger i skrivende stund på åttendeplass. FOTO: SVERRE M. SEJERSTED

Adrian Smiseth Sejersted leverte best av de norske, mens Aleksander Aamodt Kilde mistet for mye tid under SuperG-øvelsen i alpint-VM.

I sitt aller første mesterskap leverte Smiseth Sejersted best av de norske - og Stabæk-alpinisten endte på åttende plass.

– Jeg havner der jeg har ligget i hele år - mellom syv og ti. Da kan man kalle seg tålelig fornøyd. Samtidig skulle jeg ønsket meg enda litt kjappere, sier Smiseth Sejersted til NRK rett etter sitt renn.

I en tøff løype, der det er viktig å holde farten hele veien, kjørte han godt, og 24-åringen lå 40 hundredeler bak ved første passering - selv etter en liten feil i det første tøffe partiet, som kalles «lillbranten».

Men Smiseth Sejersted kom seg raskt tilbake i hocke - og gjorde det også godt i de neste tøffe partiene. I mål var han halvsekundet bak Dominik Paris, som vant rennet.

LES OGSÅ: For fartsfantomet Adrian henger utfor høyest

– Kvalitetsforskjell

Samtidig var Smiseth Sejersted 41 hundredeler bak den siste pallplassen. Andreplassen ble delt mellom østerrikske Vincent Kriechmayr og franske Johan Clarey.

– Halvsekundet jeg er bak i dag er et resultat av en liten kvalitetsforskjell fra de beste. De tre på pallen har kjørt stabilt hele året, sier Smiseth Sejersted.

Han fikk skryt av sin rutinerte kollega Aksel Lund Svindal.

– Adrian gjør en god jobb. Selv om han er halvsekundet bak, så var runden hans bra. Det er yngstemann som leverer, mens vi eldste ikke gjør det. Det var en dårlig dag for oss norske, men Adrian skal få en klapp på skulderen, sa rutinerte Lund Svindal etter rennet.

LES OGSÅ: Kajsa i mål på 13. plass

Drømmen brast for Kilde

For Norges utøvere - foruten Smiseth Sejersted - hadde ikke noen god dag under super-G-rennet onsdag. Kjeller-alpinist Aksel Lund Svindal, som kjørte sitt siste super-G-renn endte på 16. plass. Kjetil Jansrud fra Vinstra ble nummer 22, mens Lommedalens Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 24.

For Aamodt Kilde brast drømmen om å bli verdensmester tidlig. I det nevnte første tøffe partiet, «lillbranten», kom Kilde helt feil inn, og tapte masse tid.

Og ved siste ordentlig tøffe parti, «kanonrøret», gikk det enda verre - og nesten helt galt. Kilde holdt på å falle, og mistet masse tid da han måtte hente seg inn. Dermed var drømmen om super-G-medalje umulig å oppnå for Aamodt Kilde.

– Dette var dårlig rett og slett. Jeg hadde feil fra topp til bunn. Det begynner allerede i første sving jeg hadde for mye retning, og så får jeg alle kurvene litt i fleisen, og da er det ferdig nedover. Jeg holdt på å kjøre ut, sa Kilde til NRK rett etter rennet

– Han forsøker å ta en enda rettere linje enn alle de andre, og det gikk ikke, kommenterte alpintekspert Kjetil Andre Aamodt på statskanalen.

Les flere artikler