Skip to main content

Se hvor Budstikka-sporten tipper Stabæk på tabellen

INNBITT: Bob Bradley er en av grunnene til at Stabæk kommer til å overraske i år. Budstikka tipper laget på 13. plass.
INNBITT: Bob Bradley er en av grunnene til at Stabæk kommer til å overraske i år. Budstikka tipper laget på 13. plass.

KOMMENTAR: Her er tre gode grunner til at Stabæk kommer til å ha tre lag bak seg denne sesongen.

Alle eksperter jeg har sett som har kastet inn sine kronestykker før sesongen, har satt dem på at Stabæk rykker ned igjen.

Det er ikke overraskende. Etter at jubelrusen fra den herlige opprykksfesten på Nadderud 3. november hadde lagt seg, har det vært en fem måneder lang øvelse å argumentere for at 2014 blir lystigere enn 2012. Det er tre gode grunner til at Stabæk skal overraske i år.

SE BUDSTIKKAS FOTBALLMAGASIN FØR SERIESTART.

Den første er trener Bob Bradley. Ryktet om at Stabæk drømte om mannen som hadde ledet USA til seier over Spania og til gruppeseier foran England i 2010-VM, kom da vi hadde begynt å åpne adventslukene. Det hørtes så sprøtt ut at det var enklere å tro på at julenissen skulle komme noen uker senere, enn at Bradley skulle gjøre det. Men Bradley kom – riktignok noen uker etter julaften.

I nesten tre måneder har han med et innbitt ansiktsuttrykk, jobbet knallhardt for å sørge for at Stabæk skal bli gode nok for eliteserien. Han har banket inn en mentalitet, jobbet med systemer og små detaljer, med å utvikle enkeltspillere og sy sammen et lag.

Å få laget til å opptre som en enhet har vært noe av det viktigste. Og det må Stabæk – for klubben har ikke lenger så mange enkeltspillere med så høy kvalitet at de kan improvisere seg til masse seiere i eliteserien.

FÅ ALL INFO OM ALLE ELITESERIELAGENE HER

Kan bli eliteseriens stjerne

Men de har Enock Kofi Adu. Klubbkamerat i Brügge, Tom Høgli, mente at Adu kan bli eliteseriens største profil. Vi tenkte litt at det var hyggelige ord som man sender med en kompis. I de fleste treningskampene har det sett ut til at Høgli hadde tatt godt i for kjente.

Men for en uke siden kom beviset. Enoc Kofi Adu var enorm mot Rosenborg og kledde av Morten Gamst Pedersen og Mikkel «Mix» Diskerud i den kampen.

Spiller han sånn i årets eliteserien bør vi håpe at Stabæk ikke sender dvd-er eller videofiler til Belgia. Og at Brügge ikke sender speidere andre veien. For da henter de Adu tilbake til sommeren.

LES OGSÅ: Friskmelder fem av syv.

For en generalprøve!

Den tredje grunnen er generalprøven mot Rosenborg. Hvor i all verden kom den fra?

– Jeg sa det jo! utbrøt Ingebrigt Steen Jensen da vi skulle spille inn Budstikkas fotballmagasin.

– Til og med du hadde vel ikke turt å håpe at de kunne være så gode, forsøkte jeg meg tilbake.

– Å jo, da! fastslo mr. Stabæk.

I det gul/grønne-skinnet i Abrahallen sto Stabæk plutselig frem i lyset. Enkeltspillere hevet seg mange hakk, opptrådte besluttsomt, spilte som et stramt organisert lag og leverte den beste 1. omgangen på tre-fire år.

Legger du i tillegg på Tomasz Sokolowski som ble klar i 11. time og kanskje en spiss i 12., så tror vi Stabæk blir laget som skal overraske i år.

 

13. plass


Budstikka-sporten tipper Stabæk på 13. plass. Ender det bedre er det fantastisk, men å henge større forventninger på laget blir i overkant. Visst har Stabæk beskjedne økonomiske rammer. Samtidig er sjampanjedagene i norsk eliteserie jevnt over for denne gang.

Jeg kjenner ikke forutsetningene i Sarpsborg, Sandnes Ulf, Sogndal eller Lillestrøm, men mener at det er gode grunner til at Stabæk er konkurransedyktige.
Så gode grunner at vi med en seier mot Sogndal søndag for alvor kan tro på et år med mye moro.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.