Skip to main content

Satser alt frem mot OL

IMPONERTE: Espen Andersen imponerte i COC-rennet på Høydalsmo og vant lørdagens konkurranse. – Det er noe av det bedre jeg har gjort som kombinertutøver, sier Espen Andersen. Nå satser han alt mot OL i Sør-Korea i 2018.begge FOTO: ANDRÉ STRØMNES

Espen Andersen (22) rangerer helgens COC-seier som noe av det beste han har gjort som kombinertutøver. Han vil satse knallhardt frem mot OL i 2018.

Lørdagens seier i COC-cupen er vel på topp-fem listen av de prestasjonene jeg har gjort som kombinertutøver, sier Espen Andersen fra Lommedalen.

22-åringen knuste alle konkurrentene i lørdagens kontinentalcup i Høydalsmo, og var 2,8 poeng foran nærmeste konkurrent. I søndagens renn endte han på en mer ordinær 11. plass.

LES OGSÅ: – Skal slite med å finne 11 som er bedre enn meg

– Jeg er nok mer fornøyd med at jeg vant ett renn og tok en 11. plass, enn jeg hadde vært for eksempel med to fjerdeplasser, forteller lommedølingen.

Men lørdagens seier er uansett på topp-fem listen over hva han har prestert. Bronse i junior-VM, NM-sølv (senior), 12. plass i verdenscuprenn i Sapporo og én seier i COC-cupen tidligere rangerer han også innenfor topp-fem.

– Jeg er ganske godt fornøyd med den prestasjonen jeg hadde i helgen. Søndag hadde jeg et par småting som jeg gjerne skulle rettet på. Men denne helgen var det ikke noe verdenscuprenn, så det var flere gode utøvere som vanligvis bare går verdenscuprenn som var med. Det gjør prestasjon sterkere, sier 22-åringen.

Satser alt

Espen Andersen studerer ved siden av å hoppe og å gå på ski. Det er likevel idretten som har førsteprioritet enn så lenge. Han har ikke gitt opp håpet om landslagsplass og deltagelse i OL i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018.

– Jeg legger alt i idretten, men forsøker å kare meg til noen fag ved siden av. Jeg kommer til å satse for fullt på idretten i noen år til. OL i 2018 er et naturlig mål. Klarer jeg ikke det, må jeg kanskje begynne å revurdere satsingen, sier han ettertenksomt.

LES OGSÅ: Espen Andersen: – Hadde jeg kommet fra et annet land hadde jeg nok vært i verdenscupen

– Men da burde jeg være på landslaget i hvert fall etter 2017-sesongen, sier han.

– Hva må du gjøre for å klare det?

– Jeg må trene bedre og hardere enn de andre. Det holder ikke å gjøre det samme som dem på landslaget. Jeg må gjøre det bedre.

For seieren i COC-cupen lørdag ble han belønnet med en pengepremie på 460 euro. I norske kroner blir det 4.456 kroner.

– Jeg blir ikke rik av å dette. Men jeg er glad for at kronekursen er så lav, smiler Espen Andresen.

PS! Jardar-gutten Einar Lurås Oftebro (17) debuterte i de samme rennene med en 57.- og en 46. plass.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.