Skip to main content

Ruuds største bragd

Casper Ruud imponerte i ATP Cup i Australia natt til fredag. 

Foto: Trine Jødal

– Det er som en alpinist fra Peru hadde slått Henrik Kristoffersen i slalåm, sier tennissjef etter at Casper Ruud og Norge slo USA i lagkamp i tennis. 

– Det er en historisk sensasjon, sier markedssjef i tennisforbundet, Håkon Bjercke. 

Ruud starter tennisåret 2020 med å slå amerikanske John Isner, som er rangert som nummer 19 i verden. Isner er den høyest rangerte amerikaneren i verden. 

Snarøya-gutten vant mot amerikaneren i en kamp i ATP Cup i Australia, der Norge spiller lagturnering mot USA. Etter to kamper sto det 1–1 ettersom Casper Ruud altså vant sin kamp mot Isner, mens Viktor Durasovic tapte første kamp mot Taylor Fritz med 2-6, 2–6. 

Etter dette spilte Ruud og Durasovic en strålende double og vant 4-6, 6-3, 10-5. Dermed slo de to nordmennene ut verdens største tennisnasjon, USA. 

– Stor norsk prestasjon

– Det er en stor norsk idrettsprestasjon. Spesielt for Casper, som slår en topp 20-spiller. Det er en milepæl for ham, sier Christer Francke, tenniskommentator i Eurosport.

– At de slår USA er selvfølgelig stort. Der var ikke mange som hadde forventet det på forhånd, sier Francke.

Ifølge nettstedet statista.com spilte over 18 millioner amerikanere tennis i 2016.

– Så vidt vi vet er det 70.000 som spiller tennis Norge - det er uoffisielle tall. Norske klubber har tilsammen 27-28.000 medlemmer. Det er i overkant av 2.500 konkurransespillere i Norge, forteller Håkon Bjercke. 

Varslet om bragden

Sportssjef i tennisforbundet, Øivind Sørvald, varslet på forhånd om at det kunne skje en sensasjon i kampen mellom Norge og USA. 

– Våre spillere kan spille tennis. Da jeg så meldingene fra treningene, sa jeg at det kunne bli en jevn kamp og at mye kunne skje. Casper er på vei oppover og Isner på vei nedover, kommenterer Sørvald. 

Han understreker at Isner og de andre amerikanske spillerne garantert spilte for fullt og at Norge ikke fikk noe som helst gratis i møtet med USA. 

– De spiller for fullt når de spiller for landet sitt, de tør ikke noe annet, smiler sportssjefen. 

Aldri vært bedre

Norges neste motstandere i turneringen er Italia og Russland. Sørvald sier han tror flere lag gruer seg til å møte Norge nå og legger til at han aldri har sett Casper Ruud så god på hardcourt som han var da han slo Isner. 

– Det er dét vi som jobber med ham hele tiden måler. Ferdighetene har litt bedre, så får resultatene komme som en konsekvens av det. 

Sportssjefen trekker på smilebåndet av sammenlikningen om at Norges tennisseier mot USA er som Peru skulle slått Norge i alpint. 

– Vi må ikke glemme at Casper Ruud er en av verdens beste tennisspillere, sier Sørvald. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.