Skip to main content

Ruud vant igjen i Davis Cup

Casper Ruud vant begge sine kamper lørdag.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud vant både sin single-kamp og double-kamp under Davis Cup lørdag.

CASPER RUUD – ALEKSANDRE METREVELI 2–0 (6-3, 6-2)

Etter å ha slått George Tsivadze greit i går, og utlignet landskampen mellom Norge og Georgia til 1-1, var det lørdag duket for dag to av Davis Cup i Oslo.

For Snarøya-gutten Casper Ruuds del startet dagen med en double-kamp, sammen med Oslos Viktor Durasovic, mot Georgias Aleksandre Bakshi og Aleksandre Metreveli.

Ruud og Durasovic tapte kampens tredje servegame, og det georgiske laget gikk opp til 2-1, men den norske duoen kom tilbake. Georgiernes to siste servegame ble brutt, og nordmennene tok første sett 6–4.

I det andre settet fulgte lagene hverandre til Norge ledet 3–2. Da brøt Ruud og Durasovic motstandernes serve, og gikk opp til 4–2. 

Lagene servet hjem sine game etter dette, og Norge vant 6–3.

Ble brutt, brøt tilbake

Litt senere lørdag var det klart for Ruuds single-kamp for dagen, mot Metreveli.

Ruud tapte første game i kampen, som han selv servet i, men responderte, og brøt tilbake med en gang. Det samme gjorde han neste gang Metreveli servet, og Ruud ledet dermed 3–1 i første sett.

Derfra og ut servet spillerne hjem sine servegame, og Ruud vant første sett 6–3.

Ruud underveis i kampen fredag.

Foto: Trine Jødal

I sett nummer to var det Ruuds tur til å bryte Metreveli umiddelbart – faktisk brøt Snarøya-spilleren Metrevelis to første server, og Ruud økte til 4–0 ved egen serve etter dette,

Dermed var det ingen tvil om hvor seieren til slutt skulle havne. Ruud hamret hjem sine to siste servegame, og vant kampen 6–2.

Dermed skal Noge spille opprykkskvalifisering om spill i gruppe en - den nest høyeste - neste år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.