Skip to main content

Ruud tapte knepent for en av verdens beste

Casper Ruud tapte mot storfavoritten Danil Medvedev i ATP Cup i Russland. 

Foto: Trine Jødal

Norge er ute av ATP CUP i Australia, men Casper Ruud spilte igjen en god kamp. 

21-åringen fra Snarøya måtte til slutt innse at toppspillere Daniil Medvedev ble for sterkt under den australske solen natt til tirsdag, og russeren vant til slutt 6-3, 7–6 over nordmannen. Medvedev er rangert som den femte beste tennisspilleren i verden. Ruud er per nå rangert som nummer 53 i verden.

Dermed er Norge ute av ATP Cup, etter at Viktor Durasovic tapte den første singelkampen for Norge. Doublekampen som de to spiller mot Russland hadde ingen betydning i og med at Russland allerede hadde vunnet. Norge tapte også den kampen.

– Det var gøy, det var tøft, det var ganske varmt til tider, men det er likt for begge. Det er over 30 grader her og litt kontraster fra det vi har hjemme i Norge og for han i Russland. Vi kom jo her en del dager før for å bli vant til det, men det er klart når man er på centercourt blir det litt varmere. Så helt klart utfordrende, men også gøy, sa Casper Ruud til Eurosport etter tapet for russeren.

Topp 50

Etter den sterke innsatsen på australsk jord, har Ruud ifølge Eurosport innkassert 130 poeng på ATP-rankingen under ATP Cup. Det betyr at han kommer til å gjøre et kraftig byks på verdensrankingen.

Trolig vil han være rangert som nummer 46 i verden neste uke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.