Skip to main content

Ruud snublet mot nederlender – ute av ATP-turneringen i München

Casper Ruud fortvilte etter at han ble slått ut av kvartfinalen i ATP-turneringen i München.

Casper Ruud fortvilte etter at han ble slått ut av kvartfinalen i ATP-turneringen i München. 

Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)

En ujevn Casper Ruud klarte ikke å slå nederlandske Botic van de Zandschulp i kvartfinalen av ATP-turneringen i München fredag. Kampen endte 7-5, 6–1.

Ruud og van de Zandschulp har møttes en gang tidligere, da i US Open i 2021. Da stakk nederlenderen overraskende av med seieren.

Van de Zandschulp er ranket som nummer 40 i verden, mens Ruud ligger på 7. plass.

Ruud startet med serven og tok enkelt åpningsgamet. Utover i settet tilspisset det seg, og nordmannen ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med eget spill. Nederlenderen utnyttet feilene fra Ruud og brøt serven på stillingen 5–5.

23-åringen fra Snarøya i Bærum forsøkte å svare, men van de Zandschulp tok første sett 7–5.

Klarte ikke

I andre sett ble vondt til verre for gutten fra Snarøya. I tredje game brøt nederlenderen på nytt nordmannens serve. Van de Zandschulp tok også neste game, før han brøt 23-åringens på nytt og gikk opp i stillingen 4–1. Ruud klarte aldri å svare og tapte til slutt 1–6.

I semifinalen venter serbiske Miomir Kecmanovic for nederlenderen.

Casper Ruud ble seedet som nummer to i turneringen, og var den høyest rangerte spilleren igjen i turneringen etter at Alexander Zverev røk ut.

Finalen spilles 1. mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.