Skip to main content

Ruud slo tilbake i Milano

Casper Ruud slo tilbake i Next Gen-turneringen i Milano.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud vant onsdagens kamp i Next Gen ATP Finals. Dermed står han med en seier og et tap. 

Casper Ruud - Alejandro Davidovich Fokina 3-2 (3-4, 4-3, 4-2, 3-4, 4-1)

–Dette var moro. Det var virkelig deilig å få en seier, og den trengte han ordentlig nå, sier Øivind Sørvald, idrettsjef i Norsk Tennisforbund, til Eurosport etter kampen.

Den 20 år gamle tennisspilleren fra Snarøya spiller nemlig for tiden turneringen som har samlet åtte av verdens beste spillere under 21 år. I går tapte Ruud sin første kamp i turneringen, mot Miomir Kecmanovic.

Onsdag fikk Casper Ruud  en tung start på kampen da han tapte sitt første servegame, men slo umiddelbart tilbake og brøt til 1-1. 

I NextGen spilles settene til fire og det er best av fem sett. Ruud tapte det første etter tiebreak., men reiste seg igjen og vant neste sett 4-3 etter tiebreak.  

Davidovich Fokina skadet seg på stillingen 3-2 til Ruud i det tredje settet. Spanjolen fikk tapet over og under det høyre kneet og fortsatte kampen. Snarøya-spilleren tok settet 4-2. 

Det fjerde settet ble svært spennende. Kneet til Davidovich Fokina så ut til å ha blitt bedre. Han ledet 3-1, men Ruud utliknet til 3-3 og settet måtte avgjøres med nok et tiebreak. Der var spanjolen best, vant det med 7-2 og dermed måtte kampen avgjøres med et femte sett.

Avgjørelsen

Ï det femte og avgjørende settet var Ruud best. 20-åringen brøt Davidovich Fokinas første serve, til en 1-0-ledelse, og servet blankt i  eget game, til 2-0.

Spillerne vant hver sin serve etter dette - helt til Davidovich Fokina skulle serve på stillingen 3-1 til Ruud.

Der opparbeidet Snarøya-gutten seg matchball - og Ruud kunne til slutt juble.

Dermed har fortsatt Ruud håp om å ta seg videre fra gruppespillet fra Next Gen-turneringen.

I morgen spiller Ruud sin siste gruppespillkamp.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.