Skip to main content

Ruud med karrierebeste – nærmer seg pappa

Casper Ruud er nå rangert som verdens 45. beste tennisspiller.

Casper Ruud er nå rangert som verdens 45. beste tennisspiller. 

FOTO: TRINE JØDAL

Casper Ruud er nå verdens 45. beste tennisspiller, ifølge ATP-rankingen. Pappa Christian Ruud blir snart forbigått. 

Hver mandag blir det offisielle verdensrankingen i tennis presentert av Association of Tennis Professionals (ATP). Siden 1973 har verdens beste mannlige tennisspillere blitt rangert etter et spesielt poengsystem. 

10. februar ble tennisspilleren Casper Ruud fra Snarøya rangert som nummer 45. i verden. 21-åringen har aldri tidligere vært høyere på rangeringen, og det er én plass opp sammenlignet med forrige uke.

Allerede mandag kveld er Ruud i gang på tennisbanen igjen. Han er i Argentina og spiller grusturneringen Argentina Open. Det er en ATP 250-turnering og spilles i Buenos Aires.

Nærmer seg pappa

Casper Rudd nærmer seg med nå stormskritt bestenoteringen som pappa og trener Christian Ruud hadde. Han var rangert som nummer 39. i verden to ganger – i 1995 og 1997.

Christian Ruud håper sønnen Casper Ruud tar farens bestenotering på verdensrankingen.

Christian Ruud håper sønnen Casper Ruud tar farens bestenotering på verdensrankingen. 

Foto: EVA GROVEN

– Jeg håper selvfølgelig at han klarer å gå forbi min 39. plass. Da kan han erte meg litt, sa Christian Ruud etter Australian Open.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.