Skip to main content

Ruud klar for kvartfinale i Russland

Casper Ruud er klar for kvartfinale i Russland.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud er klar for kvartfinale i en ATP-turnering i St. Petersburg.

Onsdag spilte 20-åringen sin 1.-rundekamp mot Alexander Bublik fra Kasakhstan i ATP 250-turneringen i St. Petersburg. Bublik er ranket som nummer 69 i verden.

Etter å ha tapt det første settet i tiebreak, slo Ruud tilbake i de to siste settene med 6–4 og 6-2, og vant dermed kampen 2–1 i sett.

Dermed var det ny kamp allerede torsdag. Motstander denne gang var italienske Salvatore Caruso, nummer 120 på rankingen.

Snarøya-spilleren hadde ingen problemer med å slå den lavere rankede spilleren i to strake sett med 6–3 og 6–4. Kampen var over allerede etter 73 minutter.

Ifølge Tennis-Norge er dette første gang Ruud vinner to kamper i hovedtablået i en ATP-turnering på hardcourt.

Og nettopp hardcourt er et underlag Ruud ønsker å forbedre seg på for å kunne klatre ytterligere på rankingen. Snarøya-spilleren er som kjent best på grus.

– Hard court har blitt litt tregere med årene, og er kanskje nærmere grus nå enn for 10–15 år siden. Sånn sett har det kanskje gått i min favør, men det er klart det er et annet underlag enn grus, og noe jeg må bli bedre på for å ha en god og lang karriere, sa Ruud til Budstikka sist helg.

Møter nummer 15 i verden

I kvartfinalen fredag får Ruud bryne seg på en skikkelig nøtt. Da blir nemlig den kroatiske 22-åringen Borna Coric motstander. Han ligger for øyeblikket på 15. plass på verdensrankingen. De to har ikke møtt hverandre tidligere.

Sist uke spilte Ruud på hjemlige trakter på Njård da han førte an da det norske Davis Cup-laget beseiret Georgia og dermed skal spille opprykkskvalifisering til gruppe én neste år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.