Skip to main content

Risikerer utestengelse på livstid

FORSVARER IDRETTSLEDER: Advokat John Christian Elden representerer idrettslederen som risikerer utestengelse på livstid.
FORSVARER IDRETTSLEDER: Advokat John Christian Elden representerer idrettslederen som risikerer utestengelse på livstid.

Et forbund vil utestenge en lokal idrettsleder på livstid for det forbundet mener er mobbing og trakassering av barn og ungdom.

Budstikka omtalte tirsdag at en idrettsleder er anmeldt av sitt forbund og at saken skulle opp for idrettens egen selvdømmerett, Domsutvalget, tirsdag og onsdag denne uken.

BAKGRUNN: Idrettsleder anmeldt av eget forbund – saken går for lukkede dører

Partene hadde begjært lukkede dører og påtalende part ønsket heller ikke røpe hva idrettslederen er anklaget for. Idrettslederen har vært i idretten i distriktet i flere tiår.

Anklaget for kommentarer om kropp og vekt

Det var et særforbund som anmeldte idrettslederen, generalsekretær i forbundet fortalte at de anmeldte på bakgrunn av varsling fra enkeltpersoner og at saken gikk for lukkede dører av omtanke for vitnene.

Forbundet som anmeldte røper nå at de anmeldte idrettslederen for brudd på Norges Idrettsforbunds lov paragraf 11–4 a), b) og i).

– Vi sier i vår påtale at det etter vår mening har vært en rekke tilfeller over tid hvor idrettslederen har opptrådt på en måte som kan karakteriseres som mobbing og trakassering av barn og ungdom. I henhold til varslingene har det forekommet gjentatte tilfeller. Det er kommentarer på utøveres kropp og vekt, sier generalsekretæren i forbundet som anmeldte.

Bekymringsmeldinger

Han sier anmeldelsen er basert på en rekke bekymringsmeldinger, varslinger og vitnemål.

– Det er etter vår mening i strid med idrettens verdigrunnlag og har etter vår oppfatning skadet idrettsarbeidet og idrettens anseelse. Påstanden er i henhold til NIFs lov paragraf 11–7 (1), litra f – eksklusjon på livstid. Det er den strengeste straffen som kan idømmes, påpeker generalsekretæren.

Han sier de har stor tillit og tro på historiene til varslerne.

– Varslingene inneholder sterke historier, sier generalsekretæren og legger til at han aldri har vært borti lignende.

Skriftlige prosedyrer

De muntlige forhandlingene er nå over. Partenes advokater skal levere sine skriftlige prosedyrer innen 19. januar.

– Det er ikke gøy å komme i en sånn situasjon. Det er alltid flere sider av en sak, sa den anklagede idrettslederen mandag.

Idrettslederens advokat John Christian Elden sier han er overrasket over at generalsekretæren bryter den taushetsplikt forbundet selv har bedt om og fått innvilget.

– Det er også til hinder for at vi sier noe utad om forhandlingene, ut over at vi mener stormangrepet er trukket ut av proporsjoner, sier Elden.

Han legger til at idrettslederen er glad for å ha fått full støtte fra egen klubb og sin krets av det aktuelle forbundet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.