Skip to main content

Råsterk Bærum-seier mot Tromsø Storm

Bærum Basket-spillerne kunne slippe jubelen løs da kampen var over.
Bærum Basket-spillerne kunne slippe jubelen løs da kampen var over.

Stian Mjøs avgjorde ti sekunder før slutt.

BÆRUM BASKET - TROMSØ STORM 68-65

Med ungdommelig pågangsmot og null respekt, klarte Bærum Basket å dra i land en meget sterk seier mot topplaget søndag kveld.

Avgjørelsen falt ti sekunder før slutt, da Stian Mjøs prikket inn en tre-poenger og sikret elleville scener i Rykkinnhallen.

– Det var utrolig deilig å treffe. Skytingen min i resten av oppgjøret var litt opp og ned, så det var gøy å avgjøre helt på tampen, smiler Mjøs.

Mjøs var fornøyd med måten Bærum-laget snudde kampen i sluttperioden.

– Jeg syns ikke vi spiller noen stor kamp, men det er imponerende at vi klarer å komme tilbake mot slutten etter å ha ligget under lenge. Vi møter tross alt det antatt beste laget i Norge, sier 25-åringen.

Mjøs mener seieren mot Tromsø Storm viser hvilket potensiale som ligger i spillergruppen. 

– Vi har mange unge, lovende spillere som kan bli veldig gode. Vi blir bare bedre og bedre, både som enkeltspillere og som lag. I tillegg må vi huske på at vi bare halvferdige med sesongen. Det er ikke nå vi skal være best, sier Mjøs og har vårens sluttspill i tankene. Dit kommer de fire lagene som ender øverst på tabellen. 

– Å komme til sluttspillet er helt klart et naturlig mål for oss. Og kommer vi dit, kan alt skje, sier Mjøs.

 

Revansje fra motsatt oppgjør

Også trener Lars Gunnar Sønsteby var en glad mann etter kampen. 

– Dette føles utrolig godt. Vi tapte nesten en helt identisk kamp mot dem i motsatt oppgjør. Da var det de som la inn en tre-poenger helt på slutten. Nå fikk vi tatt revansje, og det smaker godt, sier Sønsteby.

Bærum-treneren hyller måten ungguttene står frem i kampen.

– Det er moro å se hvordan de vokser fra kamp til kamp, tar ansvar og presterer veldig bra for oss. Se på Johannes Dolven, for eksempel. Han er bare 18 år. Det han leverer er imponerende. 

Også Sønsteby mener at sluttspillplass må være en realistisk målsetting.

– Dersom vi fortsetter å spille som i dag, bør det absolutt være realistisk. Frem mot jul møter vi en del lag under oss på tabellen. Det blir viktig å vinne de kampene, slik at vi holder dem bak oss, sier Bærum-treneren.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.