Verken favoritten eller tredjefavoritten ville inn i startboksen før start. Dermed ble begge bortvist.

Enkelte hester har uvilje mot å gå inn i startboksen i tide, men det hører med til sjeldenhetene at to hester blir vist bort fra start i et storløp som følge av at de ikke vil inn i boksen. Nå skjedde det med både storfavoritten Mikklus Makklus og hardt betrodde Silent Storm.

LES MER: Økte spillet på Øvrevoll galoppbane

Med to så gode hester ute av bildet, ble oppgaven enkel for svenske Stormy Ocean. Hesten er trent av Lennart Reuterskiöld jr – en svensk galopptrener som har hatt fantastisk suksess i hele år. Nå sendte han ut Stormy Ocean som stakk rett til tet og vant meget enkelt med Jacob Johansen på ryggen. Førstepremien i løpet var hele 484 300 kroner, og distansen var 1980 meter.

– Planen var å la ham stikke tidlig til tet for å dra hardt unna. Jeg ville ikke ta sjansen på noe speedoppgjør, sa Lennart Reuterskiöld jr etter den godt betalte triumfen.

Ny svensk seier

Også i Breeders Prize sprint ble det svensk seier. Sandtasic var tidlig i tet med Kevin Stott på ryggen. Hesten ble hardt angrepet av en godtgående Aconcagua oppunder mål, men Sandtastic svarte til sikker seier – verd 326 650 kroner.

LES MER: Vant 175.000 kroner på Øvrevoll

– Også Sandtastic var meget god i dag og viste seiersvilje ved å kjempe seg til seier. Jeg må nesten klype meg i armen over den suksessen jeg opplever denne sesongen. Jeg visste på forhånd at jeg hadde gode 3-åringer i år, men før sesongen er i gang kan man aldri vite eksakt hvor gode de er. Det er bare å nyte suksessen og jobbe på videre, sa en svært glad Lennart Reuterskiöld jr.